Tgrt Haber

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Mart 2023 20:44 - Güncelleme : 14 Mart 2023 21:28

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un beklenen satış fiyatı belli olurken özellikleriyle farkını ortay koydu. Standart menzilli modeli 953 bin TL'den satışa çıkarken uzun menzilli modeli ise 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi. 'Doğuştan yeşil' ve 'Doğuştan sürdürülebilir' kavramlarıyla otomotiv sektörüne adım atan Togg, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulmayı bekliyor.

Türkiye'nin tamamen yerli bir küresel markası oluşturma ve mobilite ekosisteminin merkezini oluşturma amacıyla kurulan Togg, 2022 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda seri üretim bandından indirdiği T10X model aracıyla kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Planlarına uygun şekilde ilerleyen Togg, ilk akıllı aracını Mart sonunda kullanıcılarla paylaşacak ve model ismi, fiyatı, teknik özellikleri ve donanım detaylarını açıklayacak.

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

MENZİLİ İLE RAKİPLERİNDEN ÇOK FARKLI 

Togg, "doğuştan elektrikli", "doğuştan sürdürülebilir", "doğuştan dijital" ve "doğuştan yeşil" kavramlarının vurgulandığı ilk akıllı aracı C-SUV'u, "T10X" adı altında kullanıcıların beğenisine sunacak. Model adındaki "T" harfi Türkiye ve Togg'u, "10" ise aracın C segmenti platformunda inşa edildiği gerçeğini ifade ederken, "X" SUV gövde tipini temsil etmektedir. T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. TOGG ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri 1 km’de ne kadar yakıt yakacağı oldu. TOGG’un elektrikli otomobil olmasından dolayı fosil yakıt ile çalışan araçlara göre daha az yakacağı biliniyor. Aslında, TOGG’un km’de maliyeti yüzde 75 oranında azalıyor. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

İKİ FARKLI BATARYA SEÇENEĞİ OLACAK 

T10X RWD (arkadan itiş) modeli, 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üretirken, 314 ve 523 kilometre menzil sunan iki farklı batarya seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. T10X'in 52,4 kWh kapasiteli bataryası, 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi sağlarken, 88,5 kWh kapasiteli batarya seçeneğinin tüketim değeri 16,9 kWh/100 km (WLTP) olacak. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

T10X AWD, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIN'NDA YOLLARDA 

T10X'in çift motorlu AWD (tüm tekerlerden çekiş) versiyonu, 435 beygir gücü ve 700 Nm tork üretirken, 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlayacak. Bu özel versiyon, 29 Ekim 2023'ten itibaren teslim edilmeye başlanacak ve 100. Yıl Özel Serisi olarak piyasaya sürülecek. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

KISA ŞARJ SÜRESİYLE UZUN YOLCULUKLAR 

Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20'den yüzde 80'e batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Bu sayede, uzun yolculuklar sırasında kullanıcılar kısa bir kahve molası verirken, akıllı cihazları da yolculuğun geri kalanı için hazır hale gelecek. Ayrıca, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracaklar. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

YAPAY ZEKA İLE GELİŞTİRİLEBİLECEK 

Togg, mobilite deneyimini yeniden tanımlayarak, kullanıcıların günlük hayatlarını kolaylaştırmak ve keyifli hale getirmek için akıllı yaşam çözümleri geliştiriyor. Bu çözümleri, Trumore dijital platformu aracılığıyla kullanıcıların hizmetine sunuyor. Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eğlen) ve Scale.more (Geliştir) başlıkları altında, mobilite ekosisteminin tüm fırsatlarını sunuyor. T10X, verileri işleyerek yapay zekâ ile geliştirilebilen, sürekli gelişen bir akıllı cihaz olarak yollara çıkıyor. Kullanıcılarına daha fazla kazandıran, gezmelerine yardımcı olan, eğlenceli deneyimler sunan bir cihaz olan T10X, geleceğin mobilite çözümleri arasında yer alıyor. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit, T10X’de standart olarak sunuluyor.

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNDE FARKINI ORTAYA ÇIKARDI 

Togg T10X, blok zinciri teknolojisiyle kullanıcıların kişisel verilerini ve akıllı cihazın dijital güvenliğini sağlayarak, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenliğinin değerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandı. T10X, standart olarak sunulan 7 adet hava yastığı ve ileri seviye sürüş asistan sistemleriyle de her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor ve sağlam altyapısıyla da güvenilir bir seyahat imkanı sağlıyor. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

T10X, sürekli öğrenme ile olgunluğunu geliştirebilen ve uzaktan güncellemeler (OTA: over-the-air) ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltiyor. T10X, Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazıyla birlikte 2. seviye otonom sürüşü kullanıcılarına sunuyor. T10X Türkiye’de ve sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğini sunarak kullanıcıların 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10X’in kontrolünde ilerlemelerini sağlayacak. Bu özellik, 2023 yılı içerisinde uzaktan güncellemeler (OTA:over-the-air) ile V2 donanım seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan akıllı cihazlarda aktif hale gelecek. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

SADE VE GÜÇLÜ TASARIM 

Togg T10X'in iç ve dış tasarımında, "duygusal" Doğu ve "rasyonel" Batı kültürlerinin öğeleri bir arada bulunuyor. Akıllı cihazın modern ve özgün tasarımında, Anadolu topraklarına özgü köklü bir simge olan lale figürü öne çıkıyor. T10X'in yolda iz bırakan ön ızgarası, bütünsel şıklığı tamamlayan jantları ve iç mekan detaylarında modern bir incelikle işlenen lale figürleri yer alıyor. Keskin hatları ve akıcı dış tasarım çizgileri ile dikkat çeken T10X'in iç tasarımı, kaliteli ve şık malzemelerin yanı sıra yüksek teknoloji ile de donatılmıştır. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

İç mekandaki en önemli stil ve fonksiyon özelliklerinden biri olarak orta konsol, T10X'te öne çıkıyor. Uçak kokpitini anımsatan formuyla vites ve elektronik park freni fonksiyonlarını barındıran konsol, dokunmatik kumanda ekranının kontrol edilmesine de yardımcı oluyor. Kullanıcı dostu tasarımı ve dijital asistan özelliği ile merkeze odaklanan dokunmatik ekran, kontrol düğmelerini ve kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak iç mekânın yalın ve sade tasarımını destekliyor. Togg, teknolojiyi yalınlıkla birleştiren bu tasarım yaklaşımıyla, yüksek teknolojinin karmaşık olmadan da sunulabileceğini kanıtlıyor. 

TÜRKİYE'NİN RENKLERİ YANSITILDI 

Togg T10X'in dış renkleri, Türkiye'nin doğal güzelliklerinden esinleniyor. Togg, Teknoloji Kampüsü'nün bulunduğu Gemlik'in zeytin ağaçlarının gölgesindeki turkuaz sularını, Anadolu topraklarındaki sıcaklığı ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının büyüleyici siyahlığını, parlak dokusunu ve sağlam yapısını, Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yeryüzünün milyonlarca yıllık geçmişini yansıtan griyi, Kapadokya'nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum rengini, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını T10X'in dış renklerinde birleştiriyor. Kullanıcılar, "Gemlik", "Anadolu", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" arasından seçim yapabilirler. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

"AKILLI CİHAZDAN DAHA ÖTESİ SUNULACAK"

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İlk günden itibaren, küresel boyutta rekabet edebilir ve fikri mülkiyeti yüzde 100 Togg’a, Türkiye’ye ait bir mobilite teknoloji markası geliştirmek ve kullanıcıyı merkeze alarak akıllı cihazımız ve dijital ürünlerimizin etrafında herkes için erişilebilir ve herkes tarafından geliştirilebilir bir ekosistem oluşturmak hedefiyle yola çıktık. Geride bıraktığımız beş yılda planlarımız doğrultusunda adım adım ilerledik ve söz verdiğimiz gibi mart ayında akıllı cihazımızı kullanıcılarla buluşturuyoruz. Kullanıcılarımız web sitemiz veya Trumore uygulamamız üzerinden katılacakları çekiliş ile akıllı cihazımıza ön sipariş verme hakkını elde edebilecekler. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha ötesini sunarak, konforlu ve sorunsuz bir mobilite deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.” 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞLE SAHİPLERİNE ULAŞACAK 

Türkiye'nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X, çekiliş yöntemiyle belirlenecek kullanıcılarıyla 2023 yılı boyunca buluşacak. 16-27 Mart tarihleri arasında T10X için togg.com.tr ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş süreci gerçekleştirilecek. Trumore uygulaması, App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulacak ve kullanıcılar buradan Tru.ID oluşturarak ön ödeme yapabilecekler. Her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıyla cüzdanına aktardıkları 60 bin TL ön ödemeyi yaparak çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. Çekilişe katılan kullanıcılar, ön ödeme öncesi akıllı cihazlarını modelinden rengine kadar konfigüre edebilecekler. Noter huzurunda 28 Mart'ta yapılacak dijital çekiliş sistemi ile de ön sipariş sahipleri belirlenecek. 

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu 

Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak. 

Ör: Kasım 2023’ten itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 953 bin TL’lik V1 standart menzil için ön sipariş geçen bir kullanıcı çekilişte birinci sırada yer alması halinde, (1/12.000), V1 standart menzil seçeneğinin ilk teslimatı bu kullanıcımıza yapılacak.

https://twitter.com/Togg2022/status/1635609865971290112

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...