Tgrt Haber

TOGG Gemlik Tesisi’nin içerisinden ilk görüntüler: Üretime hazır

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2022 17:43 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 20:49

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik tesisi açıldı. Herkesin merakla beklediği üretim tesisinin içinden ilk görüntüler yayınladı.

TOGG’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik​ Tesisi açıldı. Merakla beklenen fabrika​ farklı açılardan görüntülendi. Fabrika her şeyiyle üretime hazır. Bantlar açılışla birlikte Türkiye'nin otomobilinin üretimine başlayacak.

TOGG Gemlik Tesisi’nin içerisinden ilk görüntüler: Üretime hazır

2 YILDA TAMAMLANDI

TRT Haber'e göre, 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen kampüs, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. 2020'de temeli atılan kampüs 2 yılda tamamlandı. İnşaatında toplam 9 bin 700 kişi görev aldı. Kampüs, montaj tesisinden Ar-Ge merkezine, Prototip Geliştirmeden, Kullanıcı Deneyim Parkı'na kadar birçok birime ev sahipliği yapıyor.

TOGG Gemlik Tesisi’nin içerisinden ilk görüntüler: Üretime hazır

ÇEVRE DOSTU TESİS

Tesis, çevre dostu özellikleriyle de öne çıkıyor. Karbon salımını azaltmak üretimde öncelikli. Avrupa'nın en temiz boyahanesi yine bu kampüste faaliyete başlıyor.

Yıllık üretim​ kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...