Tgrt Haber

Trajıkomik olay: Evinde kahve içen kadına göktaşı çarptı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Economic Times
18 Temmuz 2023 18:27 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 18:28
Trajıkomik olay: Evinde kahve içen kadına göktaşı çarptı

Fransa'da bir kadının evine, arkadaşıyla kahve içtiği sırada meteorit düştü. Cismin kadının kaburgalarına çarptığı belirtilirken, ciddi bir hasar olmadığı açıklandı.

Fransa​'da bir kadın​, evinin terasında arkadaşıyla kahve içerken kaburgalarına 'gizemli bir taş​' çarptı.

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Schirmeck'te gerçekleşen olayda, kadın düşen cisimden çıkan sesi önce hayvana benzettiğini belirtti. Ardından cismin kaburgalarına çarpması üzerine şok etkisi yaşadığını söyledi. Gizemli taşı bir çatı ustasına gösterdikten sonra ise meteorit olabileceği şüphesiyle karşılaşıldı.

JEOLOG TARAFINDAN İNCELENDİ

Jeolog Thierry Rebmann, kadına çarpan bu gizemli cisme dair yaptığı incelemelerde, demir ve silikon karışımından oluştuğunu tespit etti. Fransız Les Dernieres Nouvelles d'Alsace (DNA) gazetesinin haberine göre, inceleme neticesinde taşın gerçek bir meteorit olduğu sonucuna varıldı.

Bulunan meteorit parçalarının ağırlığının yaklaşık 4 ons (113 gram) olduğu tespit edildi. Rebmann, tahminen her gün 50 ton meteoritik cismin dünyaya çarptığı fakat bunların çoğunun denizlere düştüğünü ve bu nedenle bir meteoritin insanlara çarpmasıyla çok nadir karşılaşıldığını vurguladı.

METEORİT NEDİR?

Meteoritler, Dünya'nın atmosferinden geçerken yer yüzüne çarpan uzay kayaları olarak biliniyor. Meteorların çoğu atmosfere giriş sırasında yok olurken, yer yüzüne ulaşanlar ise genellikle çok küçük bir dilimi kapsıyor. Ayrıca karada bulunan meteoritleri diğer kayalardan ayırt etmek oldukça zor.

Bununla birlikte meteoritlerin insanlara çarptığına dair pek çok haber olsa da, bunların çoğu yeterli delil olmadığı için kanıtlanamadı. Kayıtlara geçen ilk doğrulanmış vakada, 1954 yılında ABD'nin Alabama eyaletinde 9 kiloluk bir meteorit bir vatandaşın çatısına düşmesi sonucu vücudunda ciddi morarmalara yol açmıştı.

Bir insana meteorit çarpma olasılığının büyük piyangoyu iki kez kazanma veya yazı tura atıp arka arkaya 44 kez tura gelme olasılığına eşit olduğu biliniyor.

Kaynak: Economic Times

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Economic Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...