Tgrt Haber

Türk İHA’sı ANKA-S’in yeni adresi belli oldu: 9 adet birden verilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Türkiye Gazetesi
11 Aralık 2023 14:00 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 14:03
Türk İHA’sı ANKA-S’in yeni adresi belli oldu: 9 adet birden verilecek

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-S için bir ülkeyle daha anlaşma yapıldı. Malezya Savunma Bakanı Utama Mohamad Bin Haji Hasan, 9 adet verilecek diyerek anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Türk İHA​ ve SİHA’ları özellikle son yıllarda tüm dünyanın radarında. Bayraktar TB2​, ANKA​ ve daha birçok insansız hava aracı için pek çok ülke sıraya girerken, ihtiyaç doğrultusunda bu İHA’ların ihracatı gerçekleşiyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Malezya​ Hava Kuvvetlerinin ihtiyacı doğrultusunda yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 3 ANKA ihraç edecek. Uydu kontrolü yeteneğine sahip ANKA'larda Malezya'nın ihtiyaçlarına özel radarlar kullanılacak. 

9 ADET ANKA-S, MALEZYA YOLCUSU

Açıklama, Malezya Savunma Bakanı Utama Mohamad Bin Haji Hasan tarafından yapıldı. Anlaşma kapsamında iki adet ANKA’nın ihracatı 2024’te gerçekleşecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda Malezya'yla yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 9 adet 3 ANKA sistemi ihracı konusunda anlaşmaya varmıştı.

Öte yandan Türkiyegazetesi’nin aktardığına göre TUSAŞ, geçtiğimiz mayıs ayında Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda (LIMA 2023) yeni bir ihracat başarısına imza attı.

Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları için Malezya Savunma Bakanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında, yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 3 ANKA sistemi ihraç edilecek. Uydu kontrolü yeteneğine sahip ANKA'larda Malezya'nın ihtiyaçlarına özel radarlar kullanılacak. Teslimatların 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...