Tgrt Haber

Türk savunma sanayisi Çin'in radarında... Albatros ve TB2 haberlere konu oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
15 Aralık 2023 11:40 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 11:42
Türk savunma sanayisi Çin'in radarında... Albatros ve TB2 haberlere konu oldu

Türkiye'nin savunma sanayisi dünya basınında da yankı uyandırıyor. Çin Ordu gazetesi Bayraktar TB2'nin yanı sıra insansız su üstü deniz aracı Albatros'u radarına aldı.

Savunma sanayide günden güne gelişen Türkiye, gerek SİHA​'lar gerek İDA'lar gerekse kara araçları ve diğer sistemleriyle dünya basınının gündeminde.

Bayraktar TB2​ ile her yere konu olan Türk İHA'ları, bu kez de Çin Ordu gazetesinin haberine konu oldu. TB2'nin yanı sıra testleri devam eden Albatros İDA da aynı haberde yer aldı.

ÇİN ORDU GAZETESİ, TÜRK SAVUNMASINI HABER YAPTI

Gazete, dünyanın dört bir yanından, İHA-İDA iş birliğine yönelik donanım ve teknolojiye yatırım yapıldığını da kaydetti.

Türkiye'nin bu tatbikatla, deniz ve hava savunma alanlarında yeni bir operasyonel kabiliyet geliştirdiği yorumları yapılıyor.

Geçen ekim ayında yapılan test operasyonunda, 22 metre uzunluğundaki hedef gemi, önce Bayraktar TB2 tarafından belirlenmişti. TB2, bilgileri, 8 adet Albatros İDA’dan oluşan gemi grubuna iletti. İDA’lardan biri daha sonra hedef gemiyi batırdı.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...