Tgrt Haber

Türk savunma sanayisi "MARLIN SİDA" ile dünyada bir ilki başardı! Hem havada, hem denizde!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2022 14:17 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 14:24
Türk savunma sanayisi "MARLIN SİDA" ile dünyada bir ilki başardı! Hem havada, hem denizde!

Türkiye’nin savunma sanayideki başarısı dünyaya kadar açıldı. Son olarak ASELSAL ve SEFİNE Tersanesi iş birliğinde geliştirilen ‘’MARLIN SİDA’’, dünyada bir ilke imza attı.

Tersanesi iş birliğinde geliştirilen ‘’MARLIN SİDA’’, dünyada bir ilke imza attı.

İHA ve SİHA’larıyla adını dünyaya duyuran Türkiye​, su üstü araçlarıyla da ilklere imza atmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma SanayiiBaşkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk savunma sanayisinin yeni ürününü duyurdu.

DÜNYADA BİR İLK

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Türkiye sahada oyun değiştirici olarak gösterilen SİHA'larından sonra, SİDA'larıyla (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) da iddiasını ortaya koyuyor. MARLIN SİDA dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı oldu. Geriden gelen değil, öncü olan Türkiye." ifadelerinikullandı.

İsmini açık denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balık türünden alan MARLINSİDA, üstün teknolojisi ve taşıyabildiği faydalı yüklerle benzerlerinden ayrışıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ASELSAN​ ve SEFİNE Tersanesi iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen MARLIN'in, kıyı veya açık denizde savunma ve taarruz maksatlı deniz harbi operasyonlarında kullanılması planlanıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...