Tgrt Haber

Türkiye dahil birçok yerde siber saldırı iddiaları! BTK'dan açıklama geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 11:40 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 15:46
Türkiye dahil birçok yerde siber saldırı iddiaları! BTK'dan açıklama geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda yaşanan global kesintinin sebebini açıkladı. Dünya genelinde neredeyse bütün kurumları etkileyen sorun, "siber saldırı var mı?" sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili BTK ve USOM'dan açıklama geldi.

Türkiye dahil birçok ülkede bankaların, havalimanlarının, borsaların, otellerin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde sorun yaşanıyor. Kritik bir sorunun Windows'u beklenmedik bir kapanmaya zorlaması nedeniyle bilgisayarlar mavi ekran verdi ve dünya genelindeki hemen hemen her kurumun altyapısı çöktü.

TÜRKİYE'YE SİBER SALDIRI VAR MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve USOM, konuya ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye'ye siber saldırı var mı?" sorusuna cevap veren BTK, "Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır." denildi.

"Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır." ifadesi kullanıldı.

BTK ve USOM, Türkiye'nin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünleriyle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ettiklerinin bilgisini paylaştı.

Türkiye dahil birçok yerde siber saldırı iddiaları! BTK'dan açıklama geldi - 1. Resim

İNTERNET ÇÖKTÜ MÜ?

19 Temmuz Cuma günü dünya genelindeki bütün sistemlerde erişim aksaklığı yaşandı. Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi havayolu firmaları başta olmak üzere neredeyse bütün hastaneler ve oteller gibi şirketlerin internetten sunduğu hizmetlerde sorun yaşandı.

Türkiye dahil birçok yerde siber saldırı iddiaları! BTK'dan açıklama geldi - 1. Resim

Microsoft, yaptığı açıklamada "Biz hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor" dedi. "Hizmet Bozulması başlıklı bir bildiride Microsoft, kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulamalarına ve hizmetlerine erişemeyeceğini bildirdi.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...