Tgrt Haber

Türkiye Facebook'da dünya lideri oldu

05 Şubat 2015 08:47
Türkiye Facebook'da dünya lideri oldu

Dün 11. doğum gününü kutlayan Facebook’un 18- 24 yaş internet kullanıcıları arasında en popüler olduğu ülke yüzde 31 ile Türkiye oldu.

Gemius'un araştırması ,Ocak- Kasım 2014 arasında Belarus, Danimarka, Polonya, Rusya, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Macaristan'daki 18 yaş üstü internet kullanıcıları baz alınarak yapıldı. 55 yaş ve üstü en çok Facebook kullanıcısı ise yüzde 28'lik payla Danimarka’da. 18–24 yaş Facebook kullanıcıları en büyük yüzde oranını Türkiye’de yakalıyor. 55 yaş ve üstü grupta ise Danimarka öne çıkıyor. Araştırma kapsamındaki ülkelerdeki Facebook kullanıcılarının yaş aralıklarını odağa koyduğumuz bir çalışma ile karşınızdayınız.. Facebook 4 Şubat 2004’te yayın hayatına başladı. Gemius olarak, Facebook’un 11. doğumgününü kutluyoruz. Bu vesileyle, sosyal ağa giren internet kullanıcılarının yaşlarını mercek altına alıyoruz. Bu analiz Ocak – Kasım 2014 aralığındaki 18 yaş üstü internet kullanıcıları baz alınarak yapılmıştır.. Bahsi geçen ülkeler, Gemius tarafından tüm internet (global ve lokal websiteleri) araştırması yürütülen ülkelerdir: Belarus, Danimarka, Polonya, Rusya, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Macaristan.
Türkiye Facebook'da dünya lideri oldu
Ortaya çıkan sonuçlar:

Facebook, Türkiye’de en çok %31 oranla 18-24 yaş internet kullanıcıları arasında popüler. 18-24 yaş online popülasyonun Facebook ilgisinin en az olduğu ülkeler ise Danimarka ve Macaristan. Geniş bir kitle tarafından bilinen bu sosyal ağ bu ülkelerdeki 18-24 yaş arası genç kullanıcıların sadece %16 sına ulaşabiliyor.

2014 verilerine göre ölçümlemedeki ülkelerin nerdeyse hepsinde 18 yaş üstü internet kullanıcıları arasında en büyük payı alan yaş aralığı 25-34 iken, en küçük payı 55+ alıyor. Danimarka’da ise şaşırtıcı bir şekilde genel durumun tersi geçerli. Facebook.com en çok 55+ yaş tarafından ziyaret ediliyor ve 18–24 yaş aralığı en küçük payı oluşturuyor.

Analiz edilen tüm ülkelerde her 5 veya 4 kullanıcıdan biri 35-44 yaş aralığındaki kullanıcılardan oluşuyor.  (%19–%26).

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...