Tgrt Haber

Türkiye ile Azerbaycan arasında tarihi 'teknoloji' anlaşması: Dünya harp doktrinlerini değiştirecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Nisan 2023 18:25 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 18:41

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandığını açıkladı. İmza töreninde konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu anlaşmayla iki ülke arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojilerinin gelişimi ve yeni nesil teknolojilerin takibi için önemli bir adım atıldığı ifade etti. 

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST​, kapılarını 7'nci kez İstanbul​'da açtı. Baykar​ Genel Müdürü Haluk Bayraktar​, Azerbaycan​ ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya dair bilgi verdi. 

Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı Adil Kurbanov ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'un da katıldığı 'İyi Niyet Protokolü' imza töreninde, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu protokolle birlikte yüksek teknolojinin gelişiminde birlikte adım atılacağını söyledi. 

İki ülke arasında iş birliğini ileriye taşıyacaklarını ifade eden Haluk Bayraktar, "Azerbaycan ile Türkiye arasında insansız hava aracı teknolojisinde çok sıkı ve güçlü bir iş birliği var. Biz bu iş birliğini daha ileri taşımak için Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı Adil Kurbanov ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov paşamız ile birlikte ortak 'İyi Niyet Protokolün'e imza attık hep birlikte. Hedefimiz ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliğini daha da ileriye taşımak..." dedi. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında tarihi 'teknoloji' anlaşması: Dünya harp doktrinlerini değiştirecek

"DÜNYA HARP DOKTRİNLERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Bakü'de Bayraktar Teknoloji Merkezi'nin açıldığını hatırlatan Haluk Bayraktar, "Özellikle hem ileri nesil teknolojilerin geliştirilmesi, otonom teknoloji, yapay zeka destekli yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi için bizim Baykar olarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Bayraktar Teknoloji girişimi kuruldu. Malumunuz Azerbaycan'da bu teknolojiler çok etkin biçimde dünya harp doktrinlerini değiştirecek ve bunu dünya seviyesinde tartışılır hale getirilir seviyeye getirecek şekilde etkin bir kullanımı oldu. Biz de bu iş birliğini ortak geliştirme projeleriyle ileri taşımayı, daha özgün, daha yeni nesil konularda birlilkte ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Özellikle bu dolanan mühimmat teknolojileri, kamikaze insansız hava aracı teknolojileriyle başlayıp devam edecek şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...