Tgrt Haber

Türkiye'de yok satar: Galaxy A15 5G teknik özellikleri belli oldu

27 Kasım 2023 13:49 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 13:59
Türkiye'de yok satar: Galaxy A15 5G teknik özellikleri belli oldu

Samsung, yıl sonuna yaklaşırken bütçe dostu akıllı telefon serisini yeni modelle güncelleyecek. 5G destekli Galaxy A15 için son bilgiler geldi.

Galaxy S24 için yoğun mesai harcayan Samsung​, bütçe dostu modellerini de unutmuyor. Firmanın popüler 'A' serisi dünyanın dört bir yanında dikkat çekerken, bu seriye yakında yeni model eklenecek.

Bir süredir gündemde olan, tasarımı ve teknik detayları paylaşılan Galaxy A15 5G​ için son bilgiler de geldi. Türkiye​'ye gelirse ilgi odağı olması beklenen telefonun önemli detayları ortaya çıktı.

GALAY A15 İÇİN YENİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Giriş ve orta alt seviye Android telefonların hemen hepsinde LCD ekranlara yer veriliyor. Samsung Galaxy A15 5G ise 6,5-inç boyutundaki FHD+ AMOLED ekranıyla öne çıkacak.

Bu yüksek görüntü kalitesi getirecek ekran 60 Hz yenileme hızı sunuyor olmasıyla hayal kırıklığına uğratsa da cihazın konumunda göre kabul edilebilir duruyor, Samsung ilk defa bir giriş seviyesi Galaxy A modeline AMOLED ekrana yer verecek. 

Öte yandna işlemci tarafında MediaTek Dimensity 6100 Plus işlemciden ve en altta sadece 4 GB RAM’den alacağı bildirilen Galaxy A15 5G, microSD üzerinden artırılabilen 128 GB depolama ile karşımıza çıkarılmaya hazırlanıyor.

25W şarj destekli 5.000 mAh pile sahip olan Galaxy A15 5G, LOG'un aktardığı kadarıyla 13 megapiksellik bir selfie kamerası ile donatılacak. Arkada ise 50 megapiksel geniş açı + 5 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameraları bir araya getiriliyor.

5G DESTEĞİ

İsminde de geçtiği üzere 5G desteği bulunan model, yukarıda görebileceğiniz oldukça standart bir tasarımla yolda bulunuyor. 

Samsung’un artık damla çentiği geride bırakması gerekiyor, Galaxy A15 5G’in ABD’de 139 dolardan satılacağı açıklanıyor. Önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satılacak model, burada 6 bin TL üstünde bir fiyata sahip olabilir. 

Kaynak: LOG
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...