Tgrt Haber

Türkiye'den Zuckerberg ve Musk'a 'yağlı güreş' teklifi: Er Meydanı'na çağırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 10:38 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 10:38
Türkiye'den Zuckerberg ve Musk'a 'yağlı güreş' teklifi: Er Meydanı'na çağırdı

Meta CEO'su Zuckerberg ile X (Twitter) sahibi Musk bir süredir kafes dövüşü yapacağı söylentileriyle gündemde. Ünlü milyarderlere Türkiye'den 'yağlı güreş' teklifi geldi.

Elon MuskveMark Zuckerberg arasında gerçekleşmesi beklenen kafes dövüşü için Türkiye​'den dikkat çeken bir çağrı geldi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, ünlü milyarderleri Er Meydanı'na davet etti.

"ER MEYDANI'NA DAVET EDİYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yağlı güreş, barışçıl bir hesaplaşma aracı olarak önemli bir yere sahip. Bu işi hakkıyla yapmanız için sizi Türkiye'deki 'Er Meydanı'na davet ediyoruz" ifadeleriyle Musk ve Zuckerberg'i yağlı güreş müsabaka davet etti.

https://twitter.com/varank/status/1693313292846977131

Yağlı güreş, her iki tarafın da vücutlarına yağ sürerek güreşmesiyle gerçekleşen, geleneksel bir Türk sporu olarak biliniyor. Güreşçilerin vücutlarının yağlanması sebebiyle birbirlerini tutmaları zorlaştığından büyük güç gerektiren bir spor olan yağlı güreş, Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçtikleri tarihten beri yaptıkları bir güreş türüdür.

Mustafa Varank'ın çağrısına Elon Musk veya Mark Zucerberg'den henüz bir cevap gelmedi. Ancak zaten her iki tarafın kafes dövüşü yapacağı da kesin değil. Zira geçtiğimiz günlerde Zuckerberg, Threads'ten yaptığı bir paylaşımda Musk'un dövüşden sürekli olarak kaçmaya çalıştığını ima etmişti.

Öte yandan Elon Musk da, Meta CEO'suna verdiği yanıtta "X'te Zuckerberg ile kavga etme konusunda şaka yaptım. Daha sonra Zuckerberg ‘Mekân söyle’ dedi. İtalya Kolezyum’u kullanabileceğimizi söyledi. Zuckerberg bunu reddetti. Bunun üzerine daha güvenli bir bölge olması açısından onun evini kullanabileceğimizi söyledim. Şu işe bakın ki kendisi ‘seyehat ediyormuş’. Bu adamın kavga edebileceği bir mekân var mı?" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...