Tgrt Haber

Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

Editör: Burak Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Nisan 2023 16:16 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 16:45
Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

Çin'den gelen elektrikli araçlar uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Türkiye pazarında dikkat çekmesi beklenen bir ürün ise Çin pazarından gelen Leapmotor T03. Otomobil piyasadaki en uygun fiyatlı elektrikli otomobil olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Son dönemlerde sıkça gündemde yer alan elektrikli otomobiller konforu ve uygun fiyatları ile birlikte tüketicilerin dikkatini çekiyor. Özellikle Çin​'den gelen elektrikli otomobillerin fiyatı tüketiciler tarafından beğeniliyor. Ülkemizde yer alan en ucuz elektrikli otomobilLeapmotor T03'ün fiyatı ve özellikleri paylaşıldı. İşte bilinen tüm detaylar...

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ELEKTRİKLİ DÖNÜŞÜMDEN NASİBİNİ ALDI

Dünya üzerinde gelişen teknoloji ile birlikte benzin, motorin ve LPG yakıtı kullanan otomobiller yerini elektrikli otomobillere bırakıyor. Otomobil sektöründeki hızlı dönüşüm ile birlikte elektrikli otomobillerdeki yoğunluk artış sağlıyor.

Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

TESLA​ ÖZELLİKLERİYLE İYİ, FİYATIYLA PAHALI

Yüksek talep nedeniyle sık sık gündemde yer alan elektrikli otomobil marka ve modeli her geçen gün artıyor. Son olarak Tesla'nın da ülkemizde satışa çıkmasıyla birlikte gündemi derinden sarsmıştı. Fakat Tesla fiyat olarak tüketici vatandaşlara biraz pahalı geldiği için uygun fiyatlı Çin'in ünlü elektrikli otomobil şirketi Leapmotor uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor.

2015 yılı ile birlikte kurulan Çin merkezli elektrikli otomobil üretici Leapmotor 2020 yılı ile birlikte satışa çıkardığı ve tüketicilerin büyük bir merakla tercih ettiği T03 modeli uygun fiyatlar ile birlikte Türkiye'ye geldi.

Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ ELEKTRİKLİ ARACI OLACAK

Çin'in elektrikli otomobili Leapmotor geçtiğimiz aylar itibariyle ithal edildi. Elektrikli otomobillerde ek olarak yüzde 40 gümrük vergisi getirilerek Leapmotor T03 699 bin TL ile birlikte mart ayında ön siparişe açılarak en ucuz elektrikli otomobil olarak piyasada yer aldı.

Mayıs ayı ile birlikte yapılan açıklama ile birlikte satış ve teslimatların başladığı belirtilerek 749 bin TL olacağı belirtildi. En ucuz elektrikli otomobile göre fiyatın yüksek olduğuna dikkat çeken tüketici vatandaşlar ek gümrük vergisinin olmaması durumunda 538 bin TL'den ön siparişe açılacağını sonrasında ise 588 bin TL'ye satılacağı açıklandı.

Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

LEAPMOTOR T03 ÖZELLİKLERİ

Özellik    Leapmotor T03
Maksimum Güç    80 kW
Maksimum Tork    158 Nm
WLTP Menzil    417 km
Batarya Kapasitesi    41.3 kW/h
Fren Sistemi    Dört Tekerlekli Disk
Hassasiyet    Yüksek
Gecikme    Sıfır
Tam Etki Alanı Kontrolü    Var
Batarya Garantisi    6 Yıl
Ekran Sistemi    Çift Ekran Etkileşimi
Tavan    Cam Tavan
Gövde Malzemesi    %70 Yüksek Mukavemetli Çelik
Elektronik Park Freni    Var
Park Radarı (Ön/Arka)    11
Araç Stabilite Sistemi    ESC High Plus
HLA (Hill Launch Assist) Sistemi    Var
TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi)    Var

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...