Tgrt Haber

Türkiye'nin ilk astronotunu taşıyacak kapsül Florida'ya ulaştı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2024 14:19 - Güncelleme : 13 Ocak 2024 14:21
Türkiye'nin ilk astronotunu taşıyacak kapsül Florida'ya ulaştı

Birçok ülkenin de aralarında yer aldığı uzay yolculuğu çok kısa süre sonra başlayacak. 17 Ocak'taki uçuş öncesi Türk astronotumuzu da taşıyacak kapsül, Florida'daki fırlatma rampasına ulaştı.

Türkiye​'nin heyecanla beklediği uzay yolculuğu​, 17 Ocak 2024'te, yani günler sonra resmen başlayacak. F16 pilotu Alper Gezeravcı​ bu görevde bayrağımızı taşırken, Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu olarak kayıtlara geçecek.

Şu an karantina sürecinde olan ve çeşitli deneyler gerçekleştiren Gezeravcı, beraberinde diğer ülkelerin de astronotlarının yer aldığı uzay yolcluğu için gün sayıyor. Astronotların heyecanlı bekleyişi sürerken, bu yolculukta kullanılacak kapsül Florida'daki fırlatma rampasına ulaştı.

KAPSÜL, FIRLATMA RAMPASINA ULAŞTI

SpaceX​'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Dragon, önümüzdeki hafta Falcon 9'un Ax-3'ü uzay istasyonuna fırlatması öncesinde Florida'daki 39A numaralı fırlatma rampasının hangarına ulaştı" bilgisine yer verildi.

Türkiye'nin uzay yolcusu astronot​ Tuva Cihangir Atasever de yaptığı paylaşımda, "Alper abiyi ve beraberindeki Ax-3 mürettebatını Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyacak Dragon kapsülü Kennedy Uzay Merkezi'ne ulaştı. Fırlatmaya son 4 gün." ifadesini kullandı.

13 DENEY GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...