Tgrt Haber

Türkiye'ye bayram hediyesi! Yerli helikopter motorumuz GÖKBEY'i uçurdu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
22 Nisan 2023 12:13 - Güncelleme : 22 Nisan 2023 12:18

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY Helikopteriyle ilgili sevindiren haber geldi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün GÖKBEY’i uçurduğu anları paylaştı.

Türk savunma sanayiinde havada yerli insansız hava araçları, insansız savaş uçaklarının yanı sıra helikopter​ projelerinde de önemli aşama kaydedildi. Yerli ve milli imkanlar ile üretilen genel maksat helikopteri Gökbey'den kritik gelişme yaşandı.

Savunma Sanayii​ Başkanı İsmail Demir, milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün test uçuşunda ilk özgün helikopter Gökbey'i uçurduğunu bildirdi.

TS1400 GÖKBEY'İ UÇURDU

Demir, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Türk savunma sanayiinde önemli bir kilometre taşı! Aziz Milletimize de bir bayram hediyesi! Yerli ve milli ilk helikopter motorumuz TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopterimiz GÖKBEY’i uçurdu. Mühendislerimizin ellerine sağlık.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...