Tgrt Haber

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı: Bakan Uraloğlu TGRT Haber'de anlattı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
08 Temmuz 2024 21:38 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 21:57

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber canlı yayınında Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A​'nın fırlatılma hazırlıkları kapsamında kapsülün içine yerleştirildiğini söyledi. TGRT Haber'de canlı yayın programına katılan Bakan Uraloğlu, 6A uydusunun Türkiye​'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olmasına dikkat çekti.

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı: Bakan Uraloğlu TGRT Haber'de anlattı! - 1. Resim

MALİYETİ 250 MİLYON DOLAR

Uraloğlu, uydunun Türkiye tarafından yapıldığını hatırlattı. Yeni uydular üretip dünyaya da satmak istediklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, güncel teknolojiyi takip ederek Türkiye'nin de daha güçlü bir ülke haline geldiğine vurgu yaptı. Uydunun maliyetinin 250 milyon dolar olduğunu kaydeden Uraloğlu, "Bu Türkiye'nin teknolojide geldiği seviyenin yansımasıdır. Cumhurbaşkanımız bize her türlü maddi ve manevi desteği verdi. Ondan da Allah razı olsun" dedi.

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı: Bakan Uraloğlu TGRT Haber'de anlattı! - 2. Resim

Uraloğlu hedeflerinin yeni uydular üretip yurt dışına satmak istediklerini de sözlerine ekledi. 

Türk mühendisleri tarafından üretilen Türksat 6A uydusunun bu gece Türkiye saatiyle 00.20'de ABD​'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya fırlatılması planlanıyor. TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı: Bakan Uraloğlu TGRT Haber'de anlattı! - 3. Resim

Gece yarısı gerçekleştirilecek fırlatma sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesaj yayınlaması bekleniyor. Bakan Uraloğlu da Kennedy Uzay Merkezi'nden canlı bağlantı kurarak yaşanacak heyecanı Türkiye'ye aktaracak.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...