Tgrt Haber

Türksat duyurdu: Kanalların frekans listesi güncellendi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ocak 2024 11:15 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 11:16
Türksat duyurdu: Kanalların frekans listesi güncellendi

Türksat, televizyon ve radyo kanallarının frekanslarını güncellediğini duyurdu. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile uyumlu uydu alıcıları, ek bir ayar yapılmadan yeni frekansları güncelleyebilecek. Peki yeni frekans bilgilerine nasıl ulaşılır? İşte detaylar...

Türksat​, uyduları üzerinden yayıncılık yapan televizyon ve radyo kanallarının frekans listesinde güncellemeye gittiğini açıkladı.

Türksat'tan yapılan açıklamada, ülkedeki şifreli ve şifresiz tüm kanalların frekans ve yayınlarının Türksat'ın dört farklı haberleşme uydusu üzerinden verildiği belirtilerek, söz konusu yayınların izlenmesi için ek bir antene ihtiyaç bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, mevcut anten ayarlarında değişiklik yapılmasına gerek olmamakla birlikte Türksat uydularındaki kanalların güncel frekanslarının zaman zaman değiştiğine işaret edildi.

OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENECEK

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu bir uydu alıcısı varsa, herhangi bir ayar yapılmasına gerek bulunmadığı belirtilen açıklamada, uydu alıcılarının yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği bildirildi.

YENİ FREKANSLAR NASIL BULUNUR?

Uydu alıcısı TKGS ile uyumlu olmayan alıcılar için ise frekans ayarlarının yapılandırılarak şebeke taraması yapılması gerektiği aktarılan açıklamada, frekans listesine "https://uydu.turksat.com.tr/turksat-frekans-listesi" linkinden ulaşılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Türksat duyurdu: Kanalların frekans listesi güncellendi

Vatandaşların, belirtilen internet sitesine girip, istediği kanalın frekans bilgisini bulması ve televizyonu üzerinden frekans ayarlarını manuel olarak yapılandırması gerekiyor.

TÜRKSAT 6A​ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Bu arada, Türkiye'nin yerli ve milli imkânlarla üretilen haberleşme uydusu Türksat 6A'nın da haziran ayında fırlatılması planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde uydunun dayanıklılık testleri yapıldı ve sistem seviyesi testlerinden de işlevsel testler, ısıl vakum testleri, sinüs ve akustik testleri başarıyla tamamlandı.

TÜBİTAK'ın internet sitesinden alınan bilgiye göre, Türksat 6A'nın temel teknik özellikleri şöyle:

  • Yörünge: 42° Doğu
  • Faydalı Yük: 16 Ku-Bant Aktarıcı
  • Hizmet Ömrü: > 15 yıl
  • Kuru Kütle: ~1800 kg
  • Toplam Kütle:  ~4200 kg
  • Güç Üretimi: ~7,5 kW (Ömür Sonu)

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...