Tgrt Haber

TUSAŞ'tan yeni İHA: AKSUNGUR ve ANKA'ya 'hızlı abi' geliyor!

08 Aralık 2022 14:18 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 14:51

Türkiye'nin savunma sanayii şirketlerinden TUSAŞ, yeni insansız hava aracı için müjdeyi verdi. 'AKSUNGUR ve ANKA'ya hızlı abi geliyor'.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda insansız hava aracı geliştiren TUSAŞ​, yeni hava aracının yolda olduğunu duyurdu. 

Türkiye 2023 Zirvesi'ne katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni insansız hava aracının müjdesini veren isim oldu. Kotil, yaptığı açıklamada ''ANKA​, AKSUNGUR​ ve yakında yanlarına İnşallah bir tane 'Hızlı Abi' gelecek.'' ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'TAN YENİ IHA​ HAMLESİ

Milli Muharip Uçakla ilgili gelişmeleri aktaran Kotil, MMU'nun çok hızlı yol aldığını belirterek iniş takımlarının da geldiğini söyledi. Ayrıca ilk uçuşun da 2024'e çekildiğinin müjdesini verdi.

Birçok proje üzerine çalıştıklarını belirten TUSAŞ Genel Başkanı Kotil, ''AKSUNGUR ve ANKA'ya abi geliyor'' diyerek yeni bir İHA üzerine çalıştıklarını da duyurdu. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada Kotil şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin de kabul ettiği bir gerçek var; Türkiye, savunma sanayi alanında devrim yapıyor. TUSAŞ özelinde Hürjet, Hürkuş ve Milli Muharip Uçak​, üç tane savaş uçağı bu, bunlar arka arkaya yapılıyor, çabuk çabuk yapılıyor. Atak, Gökbey ve Gökbey'in savaşan versiyonu var. Etti 3. Gökbey'in motoru da yerli, TEI tarafından yapıldı. Etti üç helikopter, saymaya devam edeceğim. 'Büyük abi' 11 tonluk Atak helikopter... Milli Muharip Uçak, Hürjet ardından da Atak-2 uçacak... Biz bunları Mayıs ayına kadar hepsini arka arkaya diziyoruz inşallah. Hepsini aynı gün piyasaya çıkarmayız, gün gün gösteririz. 

Atak-2, 11 tondur. Dünya klasında en iyi kabul edilen Apache'den Allah'ın izniyle daha iyi olacak. Çünkü çok iyi çalışıyoruz. Atak-2'nin güç sistemini kullanarak, Gökbey'in de aviyonik sistemini kullanarak 10 tonluk T-70 Sikorsky'den daha iyi bir helikopter yapıyoruz. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...