Tgrt Haber

tvOS 17 ile Apple TV'lere 'yasaklı sitelere giriş' kolaylığı

10 Haziran 2023 12:42 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 12:43
tvOS 17 ile Apple TV'lere 'yasaklı sitelere giriş' kolaylığı

Yeni nesil tvOS 17 işletim sistemiyle Apple TV'lerde VPN uygulamalarına izin veriliyor. Bu özellik sayesinde yasaklı sitelere girmek kolaylaşacak.

Apple​, WWDC​ etkinliğinde yeni ürünlerini ve yazılımlarını duyurdu. Bunlardan bir tanesi de tvOS'un yeni sürümü oldu. tvOS 17 ile birlikte Apple TV​'ler için arayüz ve yazılım tarafında birçok yenilik sunulurken, VPN​ sorunu da nihayet çözüme kavuşturuldu.

iPhone ve iPad'lere App Store üzerinden VPN uygulamaları rahatça yüklenebiliyor. Ancak bu özellik Apple TV'lerde şu ana kadar yoktu, kullanıcılar cihazda VPN kullanmak için modem veya router üzerinde çeşitli konfigürasyonlar yapmak zorunda kalıyordu. Artık buna gerek kalmayacak.

TVOS 17 İLE VPN DESTEĞİ GELİYOR

tvOS 17'den başlayarak, Apple geliştiricilerin Apple TV'nin App Store'unda VPN uygulamaları yayınlamasına izin verecek. Böylelikle kullanıcılar Apple TV'de internete daha güvenli bir şekilde bağlanabilecek. Ayrıca VPN aktif edildiğinde ülke ve IP adresi değişeceği için yasaklanmış sitelere de girilebilecek.

EĞİTİME ODAKLANACAK

Apple konuyla ilgili olarak yaptığı duyuruda "Üçüncü taraf VPN desteği, geliştiricilerin Apple TV için VPN uygulamaları oluşturmalarına imkan veriyor. Kendilerine ait özel ağlardaki içeriklere erişmek isteyen kurumsal kullanıcılar ve eğitim kullanıcıları, Apple TV’yi daha da fazla yerde mükemmel bir ofis ve konferans odası çözümü haline getiren bu özellikten yararlanabiliyor" dedi.

TVOS17 NASIL YÜKLENİR?

tvOS 17 Apple'ın açıklamasına göre bu yılın sonlarında yayınlanacak ve 2015'ten sonra piyasaya çıkan tüm Apple TV 4K ve Apple TV HD modelleriyle uyumlu olacak. Öte yandan Donanım Haber'in aktardığı bilgiye göre Apple geliştirici hesabı olan herkes için şu anda beta sürümü de mevcut.

Beta sürümü ise cihazın sunduğu deneyimini etkileyen birtakım sorunlar barındırıyor olabilir. Bu nedenle eğer geliştirici değilseniz betayı yüklemeniz tavsiye edilmiyor. Yine de denemek istiyorsanız yükleyebilirsiniz.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...