Tgrt Haber

Twitch rakip platformlara yeşil ışık yaktı! Artık yayıncıları özgür bırakacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget.com
21 Ekim 2023 14:02 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 14:02
Twitch rakip platformlara yeşil ışık yaktı! Artık yayıncıları özgür bırakacak

Twitch'te yayın yapan kişilerin en büyük sorunlarından biri çözüldü. Şirket artık diğer canlı video yayını platformlarındaki içeriklerin eşzamanlı olarak Twitch'e aktarılmasına izin vereceğini duyurdu.

Dünyanın en büyük canlı video yayını platformlarından Twitch, ABD'nin Nevada​ eyaletindeki Las Vegas​ şehrinde düzenlenen TwitchCon etkinliğinde yayıncıları ilgilendiren bir duyuru yaptı.

Amazon​'un çatısı altında faaliyet göstermeye devam eden şirket artık, diğer canlı video platformlarında yayın yapmak isteyen kullanıcılarına karşı daha toleranslı olacak.

Bu konuda ilk adımı Ağustos ayında atmıştı. Yayıncılarının, içeriklerini TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşmalarına izin vermişti. Şimdi ise politikalarını daha da genişleterek, "herhangi bir hizmet" ile çoklu yayın yapılmasına izin veren bir karar aldığını belirtti.

TWİTCH İLE ANLAŞMASI OLANLAR İSTİSNA

Yapılan açıklamaya göre Twitch ile özel anlaşması bulunan kanallar bu ayrıcalıktan faydalanamayacak. Bununla birlikte kullanıcıların 'Hakkında' sayfalarında diğer web sitelerine bağlantı eklemelerine izin verilirken, aynı anda başka bir platformda yapılan yayına ise link verilemeyeceği vurgulandı.

https://twitter.com/TwitchSupport/status/1715440129421058362

Ayrıca, kanal sahiplerinin platformlar arasındaki sohbetleri birleştirmek için özel yazılımları kullanmalarının yasak olduğunun altı çizildi. Bunun yerine Twitch, yayıncıların eş zamanlı yayın yaptıklarını daha iyi belirtmelerine yardımcı olacak bir özellik üzerinde çalıştığı bilgisini aktardı.

BÜYÜK YAYINCILAR ZORLUK ÇEKİYORDU

Engadget'in haberine göre, geçtiğimiz aylarda Amouranth ve Nickmercs gibi büyük isimler Twitch'in en büyük rakiplerinden Kick platformuyla özel yayın anlaşması imzaladı. Ancak şirket izin vermediği için, Kick'te yaptıkları bir yayını Twitch'e aktaramıyorlardı.

Artık kanallar, diğer canlı video platformlarındaki video kalitesini korumak kaydıyla Twitch'te eşzamanlı yayın yapabilecekler.

Kaynak: Engadget.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...