Tgrt Haber

Twitter bildiğiniz gibi: Yeni özelliğini paralı yaptı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
13 Temmuz 2023 13:58 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 14:01
Twitter bildiğiniz gibi: Yeni özelliğini paralı yaptı

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların beğendiği gönderileri ve aboneliklerini gizleyebilecekleri sistemi uygulamaya başladı. Fakat sadece para verenler kullanabilecek.

Elon Musk​'a ait olan mikroblog platformu Twitter​, son günlerde kullanıcıların günlük görüntüleyebileceği tweet sayısına sınır getirdiği için eleştirilerin hedefinde. Twitter'ın bu kararına tepki gösteren kullanıcılar, alternatif arayışına girmişlerdi ve bu kapsamda, geçen hafta yayınlanan Threads uygulaması popüler olmuştu.

Sosyal medya şirketi, kullanıcı kitlesini kaybetmemek için platformu geliştirmeye devam ediyor. Son bilgilere göre, kullanıcılar artık beğendiği gönderileri ve kendisine abone olan kişileri gizleyebilecekler.

TWİTTER'DA BEĞENİ GİZLEME DÖNEMİ

"Beğeniler" sekmesini gizleyen bir kullanıcı, beğenmiş olduğu gönderileri sadece kendisinin görebilmesini sağlamış olacak. Böylece başkalarının bu bilgilere erişimi olmayacak. Fakat beğenilerini gizleyen bir kişi, diğer kullanıcıların beğendiği tweetleri görmeye devam edecek.

Bununla birlikte kullanıcılar, aboneliklerini de gizli tutabilecek. Aboneliklerini gizleyen bir kişinin profilindeki "Aboneler" sekmesinin, sadece kendisine açık olacağı ve başkalarının bu bilgileri göremeyeceği kaydedildi. Ayrıca diğer kullanıcıların abonelerini görmeye devam edebilecekleri de aktarıldı.

https://twitter.com/biertester/status/1679026833541537794

PARALI OLACAK

Öte yandan Twitter, bu özellikleri sadece Twitter Blue​ abonelerinin kullanmasına izin verecek. Blue'ya abone olmayanlar ne yazık ki beğendiği gönderileri veya abonelerini gizleyemeyecekler.

Twitter'ın kullanıcılara ayrıcalıklar sunduğu ücretli abonelik servisi Twitter Blue, ilk çıktığında çok az özelliğe sahipti. Ancak Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasıyla birlikte, neredeyse platforma eklenen her özellik artık Blue'ya has bir şekilde sunuluyor.

Örneğin Twitter Blue abonesi olan ve doğrulanmış hesaba sahip olanlar, günlük 10 bin tweet görüntüleyebiliyor. Bu kısıtlama, doğrulanmamış hesaplar için 1000, doğrulanmamış yeni hesaplar içinse 500 şeklinde uygulanıyor. Ayrıca 25 bin karakterli tweet paylaşma ve 2 saatlik video paylaşma işlevleri de Blue ile kullanılabiliyor.

Twitter Blue'nun diğer özellikleri arasında Tweeti Geri Alma, SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama, sohbetlerde ve aramada öncelikli sıralama ve NFT profil resimleri gibi isimler bulunuyor.

TWİTTER BLUE TÜRKİYE FİYATLANDIRMASI

Twitter Blue, Türkiye'de iOS için 209 TL, Web için 177 TL, Android için 209 TL olmak üzere üç fiyatlandırmaya sahip. Tabii bu rakamların aylık olarak ödenmesi gerektiğini de belirtmekte fayda var. Blue'ya yıllık abone olmak isterseniz, ödemeniz gereken ücret 2.199 TL'ye kadar çıkıyor.

Hazırlayan: Ömer Faruk Doğan / TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...