Tgrt Haber

Twitter, 'Circle' özelliğini kullanıma sundu: Tweet paylaşımında yeni dönem

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
01 Eylül 2022 10:38 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 10:40
Twitter, 'Circle' özelliğini kullanıma sundu: Tweet paylaşımında yeni dönem

Twitter, bir süredir üzerine çalıştığı 'Circle' isimli yeni özelliğini herkes için kullanıma sundu. Kullanıcılar, artık paylaşımlarında daha özgür davranacak.

Twitter​, satın alım sürecinde epey gündeme gelirken, yeni özelliklerini de uygulamalara eklemeye devam ediyor. Birkaç yeni özellik üzerine çalışan sosyal medya​ platformu, testlerini tamamladığı 'Circle' özelliğini devreye aldı.

ABD'li mikroblog sitesi Twitter, 'Circle' ismini verdiği yeni özelliği ile kullanıcılarına tweetlerini kimlerin göreceği konusunda daha fazla kontrol hakkı sunuyor. Twitter'ın blog adresinden yapılan açıklamaya göre, Twitter Circle ile insanlar artık tweetlerini kimlerin görebileceğini ve paylaşımlarıyla kimlerin etkileşime geçebileceğini seçme konusunda esnekliğine sahip olacak.

MAYIS AYINDA TESTLERE BAŞLANDI

Şirket açıklamasında yeni özelliği Twitter Circle'ı mayıs ayında test etmeye başladığını ve aldığı geri bildirimlerin büyük miktarda olumlu yönde olduğunu açıkladı. Twitter ayrıca özelliğin dünya genelinde iOS, Android ve Twitter.com'daki bütün kullanıcıların hizmetine sunulduğunu aktardı.

Twitter, 'Circle' özelliğini kullanıma sundu: Tweet paylaşımında yeni dönem

PEKİ NEDİR BU TWITTER CIRCLE

Yeni uygulama kapsamında kişiler tweetlerini atmadan önce bunun 'herkese açık' mı yoksa 'Twitter çevresi'ne mi gönderebileceği konusunda bir sekme görüyor. Tweetlerini genelin görmesini istemeyen kullanıcılar en fazla 150 kişiye kadar olacak şekilde kendi çevrelerini seçiyor ve sadece o kişilerin görebileceği tweetler atabiliyor.

Öte yandan, kişilerin seçtiği veya seçmediği kişiler bu durumdan haberdar olmuyor. Kendi Twitter çevresine gönderilen tweetler yeşil bir rozete sahip olacak. Yalnızca seçili kişiler tarafından görülen bu tweetler retweet de edilemiyor.

 

Kaynak: Twitter

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...