Tgrt Haber

Twitter karakter sınırı artırıldı! Bu kadarını da kimse beklemiyordu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
21 Haziran 2023 10:36 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 10:37
Twitter karakter sınırı artırıldı! Bu kadarını da kimse beklemiyordu

Twitter karakter sınırı önce 4 bine ardından 10 bine çıkarılmıştı. Sosyal medya devi bu sefer karakter sınırını 25 bine yükseltti.

Sosyal medya devi Twitter​, düşüncelerini daha uzun cümlelerle ifade etmek isteyen kullanıcılarına müjdeli bir haber vererek karakter sınırını 25 bine çıkardığını duyurdu.

Bu adımla birlikte Twitter, daha önce 4 bin ve ardından 10 bin karaktere çıkardığı sınırın bir adım ötesine geçerek, kullanıcıların içeriklerini daha geniş bir şekilde paylaşmasını sağlayacak. Ancak, bu yeni özellikten Twitter'ı ücretsiz kullanan kullanıcılar faydalanamayacaklar.

TWİTTER KARAKTER SINIRI 25 BİN OLDU

Twitter, 2006 yılında kurulduğundan beri 140 karakterlik sınırlama ile kullanıcıların dikkatini çekmişti. O dönemde başka hiçbir sosyal ağda olmayan bu özgün yaklaşım, 'kısa' mesajlaşmayı da popüler hale getirmişti.

Ancak, zamanla kullanıcılar duygu ve düşüncelerini etkili ifade edebilmek için daha fazla karaktere ihtiyaç duymaya başladılar ve bu nedenle Twitter, karakter sınırını 2017 yılında 280'e çıkarmıştı. Bu hamle, kullanıcıların daha uzun tweetler yazabilmesini sağlarken, içeriklerin popülerliğini de artırmıştı.

https://twitter.com/imPrachiPoddar/status/1671004611032027136

Bu sefer, Twitter karakter sınırını daha da yükselterek, kullanıcıların tweetlerini daha uzun ve ayrıntılı cümlelerle paylaşmalarına olanak sağlıyor. İlk olarak 4 bin karaktere çıkan sınır, daha sonra 10 bine çıkarıldı. Ancak, Twitter Blue​ abonelerine yönelik yeni güncellemeyle birlikte sınırın 25 bine yükseltildiği duyuruldu.

Twitter Blue'dan da kısaca bahsetmek gerekirse; 2021 yılında kullanıma sunulan bir abonelik hizmetidir. Bu hizmete abone olanlar, normal kullanıcılardan daha fazla özelliğe erişim sağlayabiliyor. Twitter Blue aboneleri, tweet​ düzenleme, özelleştirilmiş temalar ve mavi tik rozeti gibi avantajlardan faydalanabiliyor.

TWİTTER BLUE NE KADAR?

Twitter Blue üyelik ücreti aylık ve yıllık olmak üzere iki farklı şekilde sunuluyor. Aylık 209 TL, yıllık ise 2199 TL'ye satılan Blue'ya abone olmak için Twitter uygulamasındaki "Twitter Blue" sekmesini ziyaret etmek ve kredi / banka kartını ekleyerek abonelik işlemlerini başlatmak yeterli.

Kaynak: Social Media Today, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Social Media Today

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...