Tgrt Haber

Twitter kurucusu Jack Dorsey'den 'Instagram' çıkışı: "Meta yoksa, huzur var"

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
18 Ağustos 2023 11:47 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 11:51
Twitter kurucusu Jack Dorsey'den 'Instagram' çıkışı: "Meta yoksa, huzur var"

Twitter'ın kurucu ortakları arasında olan Jack Dorsey, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'i kızdıracak açıklamalarda bulundu. Dorsey, Instagram hesabını sildiğini belirterek "Meta yoksa huzur var" dedi.

X (Twitter) ile Meta arasındaki gerilim devam ederken, Twitter​'ın kurucusu ve eski CEO'su olan Jack Dorsey​'den şaşırtan bir çıkış geldi. 2021 Kasım ayında şirketten istifa eden ve şu anda yeni sosyal medya platformu Bluesky​'ı büyütmeye yoğunlaşan Dorsey, Instagram​ hesabını sildiğini açıkladı.

"12 YILLIK INSTAGRAM HESABIMI SİLDİM"

Jack Dorsey, sosyal medya ağı X'ten yaptığı açıklamada 12 yıldır kullandığı Instagram hesabını sildiğini duyurdu. Platformdaki ilk 10 hesaptan biri olduğunu ve aynı zamanda Instagram'ın ilk melek yatırımcılarından biri olduğunu hatırlatan Dorsey, bu kararı alma sebebini de açıkladı.

Takipçilerinin kendisine yönelttiği "Facebook hesabın var mı?" sorusuna "Hayır" cevabını veren Twitter kurucusu, Meta'sız bir hayatın mutluluk getireceğine inandığını söyledi. Dorsey ayrıca popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı kullanmadığını da sözlerine ekledi.

https://twitter.com/jack/status/1692404101601235112

MUSK'TAN YANIT GECİKMEDİ

Jack Dorsey'in Meta'ya yönelik bu sözlerine Elon Musk​'tan da cevap gecikmedi. Tesla, SpaceX ve X (Twitter) şirketlerinin sahibi olan milyarder iş insanı, Dorsey'in paylaşımına "alev" emojisiyle yanıt verdi.

Dünyanın en zengin insanları listesinde bulunan Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda WhatsApp'ın kullanım koşullarında değişikliğe gitmesine de tepki göstermişti. Platformun kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını açıklaması üzerine WhatsApp'ın güvenli olmadığını ima ederek, takipçilerine "Signal kullanın" çağrısı yapmıştı.

Musk şu anda enerjisini Twitter'ı "süper uygulama X"e dönüştürme hedefini gerçekleştirmeye harcarken, Dorsey ise merkeziyetsiz sosyal medya platformu olarak çıkardığı Bluesky ile meşgul. "Mavi gökyüzü" anlamına gelen uygulama henüz davetiye ile üye kabulü sisteminden vazgeçmiş değil.

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...