Tgrt Haber

Twitter, TikTok ve Instagram'a benzedi: Yeni video özelliği duyuruldu!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: phonearena
30 Eylül 2022 12:13 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 12:15
Twitter, TikTok ve Instagram'a benzedi: Yeni video özelliği duyuruldu!

Haberleşme platformu Twitter, uygulamayı yeni özelliklerle güncelliyor. Bir süredir Tweet düzenleme üzerine çalışan şirket, TikTok ve Instagram benzeri video özelliğini de duyurdu.

Dünyada milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı sosyal medya uygulamaları, etkileşimi daha da artırmak için onlarca yeni özellik ekliyor. Olup bitenleri takip etme konusunda önde gelen Twitter​, yakın zamanda ses getirecek bir özelliği duyurdu.

Kullanıcılar tarafından paylaşılan videoların milyarlarca görüntülemeye ulaştığını duyuran Twitter, bu kapsamda yeni sürükleyici video​ özelliğini tanıttı. Ayrıca bir süredir test edilen tweet düzenleme de ilk kez resmi olarak gösterildi.

TWITTER VİDEOLARI DAHA ÇOK GÖSTERİLECEK

Twitter'ın tanıtımını yaptığı yeni video görüntüleme özelliği, yeni tasarımı sayesinde bir videoya tıklandığında tam ekran olarak göstermeye olanak tanıyor. Kullanıcılar bu sayede herhangi bir videoyu tam ve sürükleyici bir şekilde izleyebilir. 

Twitter, TikTok ve Instagram'a benzedi: Yeni video özelliği duyuruldu!

Yeni tasarlanan video görüntüleyicinin yanı sıra Twitter, videoları bulmayı da kolaylaştırdı. Kullanıcılar tam ekran izledikleri videolar dışında, daha ilginç materyallere göz atmak için ekranı yukarı kaydırarak farklı videolara da geçiş yapabiir. Kullanım açısından bu özelliği TikTok​ ve Instagram​'a benzetmek mümkün.

KEŞFET​ BÖLÜMÜ EKLENDİ

Twitter, uygulama ve video deneyimini artıracak 'Keşfet' sekmesini de tanıttı. Yeni video carousel sayesinde beğendiğiniz ek videoları, tweet'ler ve ilginizi çekebilecek trendler ile hızlı şekilde bulabilir, ayrıca en popüler videolar için Keşfet butonundan faydalanabilirsiniz.

Twitter, TikTok ve Instagram'a benzedi: Yeni video özelliği duyuruldu!

Twitter'ın tanıttığı yeni özellikler, önümüzdeki günlerde iOS'ta uygulamayı İngilizce kullanan kişiler tarafından aktif hale gelecek. Diğer andan videolar için tanıtılan özelliklerin de belirli ülkelerde İngilizce dil için kullanıma sunulmaya başladığını belirtmekte fayda var.

Kaynak: phonearena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...