Tgrt Haber

Twitter’da dev sızıntı: Milyonlarca kullanıcının verileri ele geçirildi!

06 Ocak 2023 10:34 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 10:37
Twitter’da dev sızıntı: Milyonlarca kullanıcının verileri ele geçirildi!

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’da dev sızıntı gerçekleşti. 400 milyon kullanıcının verisi internette sızdırıldı.

2022’nin son çeyreğinde ortaya çıkan Twitter​ sızıntısı gündeme bomba gibi düşmüştü. Musk’ın yönetiminden önce milyonlarca kullanıcının e-posta adresleri internette sızdırıldı. O dönem sızıntı​ hakkında çok fazla detay yokken, verilerin internet sitesinde yayınlamasıyla Twitter yeniden gündeme geldi.

BBC'nin haberine göre, siber güvenlik firması Hudson Rock'un yöneticilerinden AlonGal, bilgisayar korsanlarının milyonlarca Twitter kullanıcısına ait verileri ele geçirdiğini söyledi.

200 MİLYONDAN FAZLA E-POSTA SIZDIRILDI

Gal, ele geçirilen bilgiler arasında 200 milyondan fazla Twitter kullanıcısına ait elektronik posta adresinin de olduğunu belirtti.

Elektronik posta adreslerinin ele geçirilmesinin oldukça "önemli" olduğunu kaydeden Gal, bu durumun Twitter hesaplarının ele geçirilmesine ve kullanıcıların kimliklerinin ifşasına kadar gidebileceğine dikkat çekti.

Öte yandan, bir bilgisayar korsanlığı forumunda ücretsiz yayınlanan verileri indirdiğini duyuran bir teknoloji sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu elektronik posta adreslerinin doğru olduğu ifade edildi.

"Ryushi" adını kullanan bilgisayar korsanının, 400 milyon Twitter kullanıcısının elektronik posta ve telefon numarasını geçen hafta ele geçirdiği iddia edilmişti.

Bilgisayar korsanının, Twitter'dan verileri şirkete teslim edip silmek için 200 bin dolar talep ettiği öne sürülmüştü.​​​​​​​ Bu arada, Twitter hakkında halihazırda bir veri ihlali​ soruşturması yürütülüyor.

Twitter, Ağustos 2021'de bilgisayar korsanlarının sistemdeki bir açıktan faydalandığını duyurmuş ancak bundan etkilenen hesap sayısı hakkında bilgi vermemişti. Medyada yer alan haberlerde, 5,4 milyon Twitter kullanıcısının bilgilerinin bilgisayar korsanlarının kullandığı bir internet forumunda 24 Kasım 2022'de paylaşıldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...