Tgrt Haber

Twitter'da işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor: Musk bu kez içerik denetleme personellerini çıkardı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
08 Ocak 2023 13:00 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 13:02
Twitter'da işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor: Musk bu kez içerik denetleme personellerini çıkardı!

Sosyal medya platformu Twitter'da işten çıkarma furyası devam ediyor. Musk, bu kez platformun önemli birimlerinden küresel içerik denetleme personelini işten çıkardı.

Elon Musk​, yönetimin başına geçtiği tarihten bu yana Twitter​'da binlerce personelini işten çıkardı.

Özellikle teknoloji firmalarının işten çıkarma furyası ABD'de yankı uyandırırken, Musk yönetimindeki Twitter'da bu rakam binleri geçmiş durumda. Öyle ki Musk, kısa süre önce şirketin önemli birimlerinden onlarca personelin daha çıkışını verdi.

TWİTTER, ONLARCA KİŞİYİ DAHA İŞTEN ÇIKARDI

Bloomberg'in haberine göre Elon Musk yönetimindeki Twitter, personel​ eksikliği çeken önemli birimlerinden, küresel içerik denetiminden personel çıkarttı. 

Sosyal medya platformunun yanlış bilgilendirme politikasını, küresel çağrıları ve platformdaki devlet medyasını yöneten ekiplerdeki çalışan işçiler şirketten elenen son kişiler oldu.

Twitter'ın güvenlik başkanı Ella Irwin, ekiplerin birkaç işçiyi çıkarttığını doğuladı. Konuya ilişkin Irwin'in düşüncesi ise, '' Örneğin, ekipleri bir lider altında (iki yerine) birleştirmek daha mantıklıydı," yönünde oldu.

Twitter'ın içerik moderatörü ve benzeri birimlerden işçi çıkarması ise epey eleştirildi. Zira gündemin odağında binlerce düşüncenin aktarıldığı platformda, bu denetlemeleri sağlayan çalışanın azalması şirket bünyesinde dengeleri bozacaktır.

 

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...