Tgrt Haber

Twitter'da mavi tikle beraber ''Resmi'' etkiket dönemi de başlıyor

09 Kasım 2022 12:19 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 12:20
Twitter'da mavi tikle beraber ''Resmi'' etkiket dönemi de başlıyor

Twitter'da 8 dolar karşılığında mavi tik alınabileceği açıklanırken, platforma bu kez ''Resmi'' etiketinin geleceği duyuruldu.

Elon Musk​'ın sosyal medya şirketi Twitter​'ı satın almasıyla gündem epey yoğunlaştı. Uygulamaya yeni özellikler gelmesinin yanı sıra, kullanıcıların belirli ücret karşılığında mavi tik​ alabilecek olması ise en çok tartışılan konulardan oldu.

Mavi tik için detaylar gelmeye devam ederken, yetkililer ''Resmi'' etiketinin de devreye alınacağını duyurdu. Kısa süre önce Twitter, belirli şartları yerine getiren Blue abonelerinin profilinde "Resmi" etiketi yer alacağını açıkladı. Twitter Blue​ aboneleri mavi tik alsalar bile, nitelikleri karşılamadıkları sürece Resmi etiketine sahip olamayacaklar.

ŞARTLARI KARŞILAYAN HESAPLARDA ''RESMİ'' ETİKETİ YER ALACAK

Twitter, Blue hizmetini satın alan kullanıcıların profilinde “Resmi” etiketine yer vereceğini açıkladı. Kullanıcıların hesapların gerçek olduğunu ayırt etmeye yardımcı olmak için bu etiketle alternatif bir onay işareti türü sunuyor. 

Twitter'da mavi tikle beraber ''Resmi'' etkiket dönemi de başlıyor

Twitter’ın ürün yönetimi direktörü Esther Crawford, sosyal medya şirketinin bu yeni doğrulama özelliğini belirli hesaplara sunacağını açıkladı. Mavi tike sahip hesaplar, doğrulandıklarını belirtmek için “Resmi” etiketine sahip olacak. Peki bu değişiklik kimleri kapsayacak?

Twitter yetkilisi, yeni statünün yalnızca “hükümet hesaplarına, ticari şirketlere, iş ortaklarına, büyük medya kuruluşlarına, yayıncılara ve bazı tanınmış kişilere” verileceğini açıkladı.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...