Tgrt Haber

Twitter'da yeni dönem: Öne çıkanlar sekmesi geldi, profiller zenginleşti!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: India Today
19 Haziran 2023 13:20 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 13:21
Twitter'da yeni dönem: Öne çıkanlar sekmesi geldi, profiller zenginleşti!

Twitter, kullanıcıların favori tweetlerini profillerinde öne çıkarabilmelerini sağlayacan "Öne Çıkanlar" sekmesini masaüstü sürümünde kullanıma sundu.

Twitter, popüler sosyal medya platformunda kullanıcıların daha fazla kişiye ulaşmasını ve önemli içerikleri vurgulamasını sağlayacak yeni "Öne Çıkanlar" sekmesini kullanıma sundu.

Bu özellik, kullanıcıların favori tweetlerini belirli bir sekmede toplamalarına ve diğer kullanıcıların bu tweetlere daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacak. Öne Çıkanlar sekmesi Instagram'da da bulunuyor ve kullanıcılar bu sekmede otomatik silinmesi istemedikleri hikayeleri profillerine sabitleyebiliyorlar.

TWİTTER'DA ÖNE ÇIKANLAR NASIL KULLANILIR?

Bir tweeti öne çıkarmak için öncelikle tweetin sağ üst kısmında yer alan üç nokta simgesine tıklamak gerekiyor. Ardından açılan menüdeki "Highlight on your profile" seçeneğini seçmek yeterli oluyor.

İşlem tamamlandığında söz konusu tweet​, kullanıcının profilindeki "Öne Çıkanlar" sekmesine yerleşiyor.

Twitter'da yeni dönem: Öne çıkanlar sekmesi geldi, profiller zenginleşti!

Twitter'da kullanıcılar vurgulamak istedikleri bir tweeti profillerine sabitleyerek de öne çıkarabiliyorlardı. Ancak yalnızca bir tweet sabitlenebiliyordu ve hesap sahibi vurgulamak istediği birden fazla tweet olduğunda, bu özellik yetersiz kalıyordu. Öne Çıkanlar sekmesi ise işte bu noktada devreye giriyor.

Bu sekmede kullanıcılar diledikleri kadar tweeti öne çıkarabiliyorlar.

ÜCRETSİZ KULLANICILARA DA AÇIK

"Öne Çıkanlar" sekmesinden sadece Twitter Blue'ya abone olanlar değil, uygulamayı ücretsiz kullananlar da faydalanabiliyor. Twitter daha önce platforma eklediği birçok özelliği ücretli hale getirmişti. Örneğin 4000 karakterli tweet paylaşma, 2 saatlik video yükleme ve tweeti düzenleme, Blue'ya özel işlevler arasında yer alıyor.

Twitter Blue aboneleri ayrıca ilgili gereksinimleri karşılamaları durumunda hesaplarında mavi onay işareti de alabiliyorlar. Daha önce sadece tanınmış kişi ve kurumların hesabı Twitter tarafından doğrulanıyordu ve mavi tik alabiliyordu.

Bu arada "Öne Çıkanlar" sekmesi şu anda Twitter'ın twitter.com üzerinden ulaşılabilen masaüstü sürümünde kullanılabiliyor. Android ve iOS işletim sistemli mobil cihazlara da yakında gelmesi bekleniyor.

Kaynak: India Today, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: India Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...