Tgrt Haber

Twitter'da yeni dönem resmen başladı: Ücretli mavi tik kullanıma sunuldu

10 Kasım 2022 11:16 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 11:17
Twitter'da yeni dönem resmen başladı: Ücretli mavi tik kullanıma sunuldu

Twitter'ın çok tartışılan mavi tik hizmeti kullanıma sunulmaya başladı. Aboneler, belirli ücret karşılığında mavi tik alabilecek. İşte ayrıntılar...

Elon Musk​, satın aldığı sosyal medya platformu Twitter​'da değişikliklere başladı. Her geçen gün farklı konularla gündeme gelen ünlü milyarder, kullanıcılar için önem taşıyan mavi tikin de paralı olarak sunulacağını belirtmişti.

Musk, Twitter için ücretli mavi tik​ dönemini resmen başlattı. Sadece ayda 8 dolar ödeyen TwitterBlue abonelerine verilen mavi tik, şu anda Amerika Birleşik Devletleri dahil birkaç ülkede kullanılmaya başlandı. Ayda 8 dolar ödeyen Twitter kullanıcıları artık onaylanmış hesaba sahip olduklarını gösteren mavi tiki alabiliyor.

ŞU ANDA BELİRLİ ÜLKELERDE SUNULUYOR

Söz konusu mavi tik, şu an sadece iOS kullanıcıları için açılmış durumda. TwitterBlue ise yalnızca ABD​, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Yani bir iOS cihazdan Twitter’a giriş yapıp, bu dört ülkeden birinde yaşıyorsanız, Twitter Blue​ abonelik sistemine kaydolabilir ve profilinizin yanına yerleştirilen mavi tikinizi alabilirsiniz.

Twitter'da yeni dönem resmen başladı: Ücretli mavi tik kullanıma sunuldu

Twitter Blue’nun tek avantajı mavi tik değil. Twitter’ın CEO'su Elon Musk'ın duyurduğu üzere Blue aboneleri, Twitter’ı kullanmak için ücret ödemeyen kişilere kıyasla yarı yarıya daha az reklamla karşılaşıyor ve daha uzun video yükleme de dahil olmak üzere tweetlerde farklı avantajlara sahip. Tweet düzenleme özelliğinin de şu anda yalnızca Blue aboneleri için kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

Öte yandanTwitter Blue’nun ne zaman diğer ülkelerde de kullanıma sunulacağı belirsiz. Aynı şekilde Android’in Twitter uygulamasına ne zaman geleceği de merak edilen bir başka konu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...