Tgrt Haber

Twitter'dan geri vites: Siyasi reklamları geri getiriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
04 Ocak 2023 11:20 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 11:26
Twitter'dan geri vites: Siyasi reklamları geri getiriyor

Para kazanmak için her yolu deneyen Elon Musk, Twitter için bu kez de siyasi reklamları geri getirmeye hazırlanıyor.

Twitter​, yaşanan maddi sorunlardan dolayı platformda pek çok değişiklik yaptı. Elon Musk​'ın yönetimin başına geçmesiyle mavi tik hizmeti herkesi kapsayacak şekilde ücretli olarak satışa çıkarken, binlerce personelin işten çıkarılması da mali sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Ancak Elon Musk, sahip olduğu Twitter için çok tartışılacak bir hamlede daha bulundu. 2019'da siyasi reklamlara yönelik platformda reklamı yasaklayan Twitter, şimdi Musk'ın kararıyla tartışmalara neden olacak reklamları yeniden getiriyor.

SİYASİ REKLAM​ TÜRLERİ GENİŞLEYECEK

Reuters'in aktardığına göre Musk, geliri artırmaya yönelik çabaları kapsamında siyasi reklam türlerini genişletmeye hazırlanıyor.

Yapılan açıklamada Twitter,  Amerika Birleşik Devletleri'ndeki "sebep temelli reklamlar" için reklamcılık politikasını da gevşeteceğini ve ilerlemeye devam ederek reklam politikasını "TV ve diğer medya kuruluşlarınınkiyl" uyumlu hale getireceğini duyurdu.

SEÇİM DÖNEMİ SOSYAL MEDYA​ PLATFORMLARI ELEŞTİRİLDİ

Seçim zamanlarında sosyal medya platformları son yıllarda epey eleştirildi. Facebook ve diğer sosyal medya şirketlerinin seçimlerde yanlış bilgileri yaymaya izin vermesi yıllarca tepki çekerken, Twitter ise bu reklamları yeniden getireceğini açıkladı. Daha önce Jack Dorsey yönetimindeki Twitter, 2019 yılında bu reklamları yasaklamıştı.

 

 

Kaynak: reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...