Tgrt Haber

Twitter'dan kafa karıştıran mavi tik adımı: Hesaplar ayırt edilemez hale geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 13:03 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 13:22
Twitter'dan kafa karıştıran mavi tik adımı: Hesaplar ayırt edilemez hale geldi!

1 Nisan itibariyle ücret ödemeyen hesaplar için mavi tik, onaylanmış hesap rozetinin kaldırılacağının açıklanmasının ardından Twitter'da önemli bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle ücretli ve ücretsiz hesaplar arasında ayrım yapmak zor hale geldi.

Elon Musk​, Twitter​ için ücretli abonelik​ sistemi Twitter Blue​'yi getirmişti. Kullanıcıların para karşılığında mavi tik, bilinen adıyla onaylanmış rozet almasını sağlayan bu abonelik aynı zamanda ayrıcalıklı özellikler de sunuyor.

Twitter Blue üyelerinin onaylanmış hesap rozeti uygulamada açıkça gösteriliyordu. Bu nedenle ücretli abonelik alanlarla ünlü isim veya markalar arasında ayrım yapılabiliyordu. Fakat 1 Nisan'dan sonra Twitter'da yeni bir değişiklik gözlemlendi. Yapılan değişiklikle artık Twitter Blue ve önceden onaylanmış hesaplar arasında ayrım yapmak neredeyse imkansız hale geldi.

ONAYLANMIŞ VE ÜCRETLİ ÜYELİK ARASINDA AYRIM ZORLAŞTI

Ücretli Twitter Blue abonelerinde onay işaretine tıklandığında, "Bu hesap, Twitter Blue'ya abone olduğu veya geleneksel olarak doğrulanmış bir hesap olduğu için doğrulandı" ibaresi yer alıyordu. 

Twitter'dan kafa karıştıran mavi tik adımı: Hesaplar ayırt edilemez hale geldi!

Daha önceden ücretsiz olarak onaylanan hesaplar için sadece 'doğrulanmış hesap' ibaresi bulunuyordu. Ancak son değişikle Twitter bu ayrımı zor hale getirdi.

Kullanıcılar artık herhangi onaylanmış bir hesap hakkında bilgi almak istediğinde, '' Bu hesap, Twitter Blue'ya abone olduğu veya eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulandı'' cevabını görüyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...