Tgrt Haber

Twitter'dan yeni özellik: ''Don't @ Me''

Editör: Okan Güleş / Kaynak: phonearena
14 Ekim 2022 09:57 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 09:58
Twitter'dan yeni özellik: ''Don't @ Me''

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların yorumlarda birbirinden bahsetmelerini yönetebileceği yeni bir özellik üzerine çalışmaya başladı.

Sosyal medya platformlarının gizlilik​ tarafında attığı adımlar giderek artıyor. Instagram, Facebook ve WhatsApp bu alanda yeni güncellemeler sunarken, Twitter​'da uzun süredir beklenen bir güncelleme için hazırlıklara başladı. Anlık haberleşme platformu Twitter, tweet düzeltme özelliğine ek olarak başka bir değişikliği daha devreye almaya çok yakın. 

Twitter üzerinde herhangi bir kullanıcının, başka kullanıcıyı etiketleyerek rahatsız etmesi için yeni güncelleme geliyor. ''Don't@ Me'' olarak isimlendirilen yenilik, yorumlarda bir kişiyi etiketleyemeyi daha kontrollühale getiriyor. 

YORUMLARDA ETİKETLEME SINIRI

 Twitter'ın ortaya çıkan yeni özelliği, ilk olarak uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından tarafından tespit edildi. Şu anda test aşamasındaki bu özellik, herhangi bir kullanıcı için etiketlemeyi kontrol altına almaya olanak tanıyacak.

Daha detaylı açıklarsak Twitter'da bir kişiyi etiketlemek için, o kişinin ayarlardan etiketlemeyi ''herkes için açık'' hale getirmesi gerekecek. Aksi taktirde o kullanıcıyı etiketleyemeyeceksiniz. Yani @ yaptıktan sonra bir kullanıcıdan bahsetmek istediğinizde, karşı tarafın bu bahsetme için tüm izinleri vermesi gerekecek.

https://twitter.com/wongmjane/status/1580630339889745920

Twitter, yeni özelliği sayesinde hakaret ve saldırgan yorumların da önüne geçmiş olacak. Bu sayede tanımadığınız birini etiketleyip rahatsız etme durumu da ortadan kalkmış olacak.

Kaynak: phonearena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...