Tgrt Haber

Twitter'ı "bitirecek" uygulama: Instagram'ın yeni sosyal medya platformu yayınlandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
01 Temmuz 2023 13:28 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 22:49
Twitter'ı "bitirecek" uygulama: Instagram'ın yeni sosyal medya platformu yayınlandı

Instagram'ın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği metin tabanlı sosyal medya uygulaması Threads (diğer adıyla Barcelona) indirilemese de uygulama marketinde yayınlandı.

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta​, şirket yetkililerinin bizzat "Twitter'a cevabımız" şeklinde nitelendirdiği yeni sosyal medya uygulamasını yayınladı.

Twitter​, Elon Musk​ tarafından satın alındıktan sonra rekor seviyede değer kaybına uğraması ve kullanıcıların alternatif bir uygulama arayışına girmesiyle, Jack Dorsey​'in "mavi gökyüzü" anlamına gelen "Bluesky" platformu popüler olmuştu. Diğer yandan, Meta'nın da bir süredir geliştirme aşamasında olduğu konuşulan 'Threads' (Barcelona) uygulaması marketteki yerini aldı.

INSTAGRAM VE TWİTTER'IN KARIŞIMI

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Threads​'in genel kullanıcı arayüzü ve tasarımı Instagram'a çok benziyor. Ek olarak uygulamadaki içerik paylaşma kısmı da neredeyse Twitter'daki tweet paylaşma bölümünün birebir aynısı gibi gözüküyor.

Tabii ki bu durum sürpriz değil. Zira Meta, bu uygulamayı doğrudan Twitter'a rakip olarak konumlandırdığından, iki platform arasında belli başlı benzerlikler olması normal karşılanıyor. Ayrıca Threads bağımsız da olmayacak, kullanıcı bilgilerini doğrulamak için Instagram'ın hesap oluşturma altyapısını kullanacak.

İNDİRMEYE AÇIK DEĞİL

Threads uygulaması Google Play Store'daki yerini aldı. Henüz indirilemiyor fakat Android markette uygulamadan şöyle bahsediliyor: "Threads, toplulukların bugün önemsediğiniz konulardan yarın neyin trend olacağına kadar her şeyi tartışmak için bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğer kişilerle doğrudan takip edebilir ve bağlantı kurabilirsiniz ya da fikirlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz."

Ekran görüntülerinden de anlaşıldığı üzere, Threads'ta yazılı içeriğe ek olarak fotoğraf ve video gibi medya dosyaları da paylaşılabilecek. Fakat Instagram ve Facebook'taki Reels, hikaye ve alışveriş gibi diğer özelliklerin bu uygulamada aktif olup olmadığı bilinmiyor. Threads ile alakalı tüm detaylar önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...