Tgrt Haber

Twitter'ı satın alan Elon Musk, yine Tesla hisselerini sattı!

09 Kasım 2022 09:45 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 09:47
Twitter'ı satın alan Elon Musk, yine Tesla hisselerini sattı!

Kısa süre önce sosyal ağ Twitter'ı satın alan Elon Musk, sahip olduğu Tesla şirketinden bir kez daha hisse satışı gerçekleştirdi.

Tesla​, SpaceX​ ve son olarak Twitter​'ın yeni sahibi olan Elon Musk​, kısa süre önce sosyal medya platformunu satın almasıyla dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Ünlü milyarderin daha önce satın almaktan vazgeçip, sonra yeniden 44 milyar teklifini sunması tartışmalara neden olurken, geçtiğimiz haftalarda tüm kafa karışıklıkları giderildi ve Twitter resmen Elon Musk'ın oldu. Ancak Twitter'ın devasa maliyeti, Musk'ı hisse satmaya da zorlamış durumda.

Daha önce 19 milyon dolara yakın Tesla hissesi satan Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra da bunu devam ettirdi. Sosyal medya platformunun 44 milyar dolara satın alınmasının ardından, bu kez de 3,95 milyon dolarlık başka bir Tesla hisse satışı gerçekleşti.

MUSK, TESLA HİSSELERİNİ SATMAYA DEVAM EDİYOR

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirime göre, Musk şirketin 19,5 milyon hissesinin satışını gerçekleştirdi.

Musk, bu yıl nisan ayında yaklaşık 8,5 milyar dolar ve ağustos ayında da 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı. Son satışla birlikte Musk'ın Twitter'ı satın almak için şirketin yönetim kuruluyla anlaştığı nisan ayından bu yana toplamda yaklaşık 19,4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satılmış oldu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...