Tgrt Haber

'Mavi tik' cep yakacak! Türkiye'deki bir aylık ücreti belli oldu

10 Kasım 2022 20:59 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 04:06
'Mavi tik' cep yakacak! Türkiye'deki bir aylık ücreti belli oldu

Tesla CEO'su Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra paralı olacağı açıklanan 'mavi tik'li hesaplardan alınacak ücret netleşti. ABD başta olmak üzere aylık 8 dolar olarak açıklanan 'mavi tik'in Türkiye ücreti kullanıcıların tepkisini çekecek.

Twitter​'da ücretli dönem başladı. Elon Musk​ tarafından satın alınan sosyal medya devi Twitter'da Blue Twitter ve ücretli mavi tik​ uygulaması tartışmaları beraberinde getirdi.

Ücretli olan Blue Twitter'ı satın alan kişilere mavi tik de tanımlanacak. Bunun karşılığında ABD, Yeni Zelenda, Kanada ve Avustralya'da üyelik ücreti olarak 8 dolar ödenecek. Twitter Blue​'yi satın alan kullanıcılar, pek çok farklı özelliği kullanma ve avantajdan yararlanma hakkına da sahip olacak.

MAVİ TİK HESAPLARI ÖNE ÇIKACAK

Mavi tik ücretinin ülkeden ülkeye değişebileceğini belirten Twitter'ın çiçeği burnunda patronu Elon Musk, ayda 8 dolar ödeyen kişilerin birçok alanda platformda öne çıkacağını, daha uzun video ve ses paylaşabileceğini ve yarı oranda reklam göreceğini aktardı.

Musk, "Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter'a bir gelir kapısı açılacak" ifadesine yer verdi. Musk, mavi tik alan kişilerin, almayan kişilerin yarısı kadar reklam göreceğini ifade eti.

TWİTTER MAVİ TİK TÜRKİYE ÜCRETİ

Twitter Blue özelliği aylık 8 dolar olarak belirlendi ancak her ülke için bu fiyat aynı olmayacak. Musk, bu ücretin her ülkenin alım gücüne göre değişeceğini bildirdi. Merak konusu olan Twitter mavi tik ücretinin Türkiye fiyatı ortaya çıktı. Buna göre, mavi tikin Türkiye'deki bir aylık ücreti 109,99 TL olarak belirlendi.

'Mavi tik' cep yakacak! Türkiye'deki bir aylık ücreti belli oldu

Twitter mavi tik onaylı hesapların ödeme yöntemlerinin ilerleyen günlerde açıklanması tahmin ediliyor.

TWİTTER BLUE ÖZELLİKLERİ

Makalelerde reklamsız okuma deneyimi sunulacak. Son 24 saatte en çok paylaşılan popüler makaleler direkt karşınıza çıkacak.

Okuyucu modu ile uzun Tweet dizeleri daha rahat okunabilecek, metin boyutları büyütülebilecek.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...