Tgrt Haber

Twitter'ın tasarımında yeni değişiklik: Arayüz baştan tasarlandı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 14:31 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 14:33
Twitter'ın tasarımında yeni değişiklik: Arayüz baştan tasarlandı!

Güncellemelerle daha iyi hale gelen Twitter, son olarak Android uygulamasında yenilenen tasarıma sahip DM arayüzünü test etmeye başladı.

Sosyal medya​ platformları son zamanda tasarım tarafında değişiklik yapmaya başladı. Instagram​ ve TikTok​'un yanı sıra Twitter​'da bir süredir bu alanda etkin ve önemli güncellemeler üzerine çalışıyor. Anlık haberleşme platformu geçtiğimiz günlerde videolar için yeni keşfet sekmesini duyurdu. Kullanıcıların daha çok video ile vakit geçirmesini sağlamak isteyen şirket, yeni özelliği önümüzdeki haftalarda kullanıcıya sunacak.

Halihazırda birçok değişikliğe hazırlanan Twitter'ın, mesajlaşma​ arayüzünde de yeni bir değişikliğe hazırlandığı ortaya çıktı. Klasik mesajlaşma bölümüne sahip uygulama, yakında daha modern görünümle güncellenecek. 

TWITTER, MESAJLAŞMA ARAYÜZÜ YENİLENİYOR

Sosyal ağın Android uygulaması yıllar içinde çok fazla değişikliğe uğramadı, ancak Twitter, işletim sistemindeki deneyimi değerlendirip iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu belirledikten sonra Android’deki DM’lerini yeniden tasarlamaya başladığını söyledi.

Bu kapsamda uygulamadaki mesajların görünümü, daha yuvarlak konuşma balonları ve metin kutusu ile artık daha temiz görünüyor. Gelen kutusunun kendisi de çok daha az dağınık görünüyor. Farklı açıdan bakıldığında bunun Instagram ve Facebook mesajlaşmalarına benzediğini de görmek mümkün.

Twitter'ın tasarımında yeni değişiklik: Arayüz baştan tasarlandı!

Twitter, Android’deki DM’lerin sadece görünümleri değişmedi, ayrıca cevap verme hızının ve kaydırma performansının da iyileştirildiği belirtildi. Twitter, uygulamanın tweet yönlendirme yeteneklerinin yanı sıra mesaj oluşturucuyu da yeniden tasarladığını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...