Tgrt Haber

Twitter'ın yeni CEO'su belli oldu: Linda Yaccarino kimdir?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 19:34 - Güncelleme : 12 May 2023 21:14
Twitter'ın yeni CEO'su belli oldu: Linda Yaccarino kimdir?

Elon Musk geçtiğimiz Ekim ayında satın aldığı Twitter'ın CEO'luğundan bugün istifa etti. Yerine gelecek isim de belli oldu. NBC Universal'in Küresel Reklamcılık ve Ortaklıklar Başkanı Linda Yaccarino 6 hafta sonra Twitter CEO'su olarak göreve başlayacak.

Elon Musk geçtiğimiz aylarda takipçilerine yaptığı bir ankette Twitter​'ın CEO​'luğuna devam edip etmemesi gerektiğini sormuştu. Ezici çoğunluk HAYIR oyu vererek Musk'ın koltuğu bırakmasını istemişti.

Milyarder iş insanı beklenen hamleyi yaptı. Twitter CEO'luğundan bugün itibarıyla istifa​ etti. Ancak şirketten tamamen ayrılmayacak. Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak kalacak, bu pozisyonda ürün, yazılım ve hizmetleri denetlemeye devam edecek. Yeni Twitter CEO'su Linda Yaccarino​ oldu.

TWİTTER CEO'SU LİNDA YACCARİNO KİMDİR?

1963 doğumlu Linda Yaccarino ABD'li medya şirketi NBC Universal'ın Küresel Reklamcılık ve Ortaklıklar Başkanı olarak görev yapıyordu. 2018'de Donald Trump tarafından Başkanlığın Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ne atanmıştı.

Kariyerinin büyük çoğunluluğunu medya ve habercilik sektöründe geçiren Linda Yaccarino artık Twitter CEO'su olarak görevine devam edecek. Elon Musk'un açıklamasına göre Yaccarino 6 hafta sonra görevine başlayacak.

https://twitter.com/elonmusk/status/1657050349608501249

Musk, Linda Yaccarino'yu Twitter CEO'su olarak atadığını şu ifadelerle duyurdu:

"Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak karşılamaktan heyecan duyuyorum! Öncelikle iş operasyonlarına odaklanırken, ben ürün tasarımı ve yeni teknolojiye odaklanacağım. Bu platformu her şey uygulaması olan X'e dönüştürmek için Linda ile çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Elon Musk'un en büyük hedeflerinden biri Twitter'ı "X adlı her şey uygulaması" haline getirmek. Bu amaçla çatı şirket 'Twitter Inc.'i kapatmış ve Twitter'ı sahibi olduğu X Corp. şirketine dahil etmişti.

X uygulaması Twitter, Tesla, SpaceX, Dogecoin gibi ürün ve hizmetleri bir araya getireceği tahmin ediliyor. Bu platformda Dogecoin ile Twitter dışında da birçok ürün satışı yapılacağı bildiriliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...