Tgrt Haber

Ubisoft'tan üzücü karar! Eski oyunların fişini çekiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
31 Ekim 2023 13:57 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 13:59
Ubisoft'tan üzücü karar! Eski oyunların fişini çekiyor

Video oyun geliştiricisi Ubisoft, birçok oyuncuyu üzecek bir karara imza attı. 2024'ün başından itibaren, aralarında eski AC serilerinin de bulunduğu birçok oyunun dijital hizmetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Video oyun endüstrisinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ubisoft​, efsanevi Assassin's Creedserisi de dahil olmak üzere çeşitli oyunlarının sunucularını kapatmaya hazırlandığını duyurdu.

2024'ün Ocak ayından itibaren, oyuncular artık Assassin's Creed 2, Assassin's Creed Brotherhood ve Assassin's CreedRevelations gibi ikonik yapımlarda Ubisoft'un dijital hizmetlerini kullanamayacaklar.

UBİSOFT, 10 OYUNUN FİŞİNİ ÇEKTİ

Ubisoft bu kararı, eski oyunların sunucu altyapılarının artık desteklenemeyecek hale gelmesi nedeniyle aldığını söyledi. Firma, eski oyunların çevrim içi servislerinin kapatılmasının zor bir karar olduğunu belirtirken, bunların artık modern teknolojiye ayak uyduramadığı bilgisini paylaştı.

Sadece Assassin's Creed serisi değil, aynı zamanda Ghost Recon Future Soldier, Splinter Cell: Conviction ve R.U.S.E gibi diğer oyunlar da bu değişiklikten etkilenecek. Bu oyunlarda çok oyunculu modlar, Ubisoft Connect ödülleri ve diğer çevrim içi özellikler artık kullanılamayacak.

Ubisoft'tan üzücü karar! Eski oyunların fişini çekiyor

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında firma, aralarında Far Cry 3, Splinter Cell: Blacklist ve Rayman Legends'in bulunduğu 15 oyunun da sunucularını kapatmıştı.

Ubisoft, eski oyunlar için çevrim içi hizmetlerin sona ermesinin oyun endüstrisindeki teknolojik ilerlemelere bağlı bir gerçeklik olduğunu vurgularken; öte yandan, Anno 2070 oyunu için eski sunucu altyapılarını güncelleyerek bir süre daha bu deneyimi ayakta tutacağına söz verdi.

ShiftDelete.Net'in haberine göre Ubisoft’un desteği keseceği oyunların tam listesi ve platformları şöyle:

  • Assassin’s Creed II – Xbox 360
  • Assassin’s Creed Brotherhood – Mac
  • Assassin’s Creed Liberation HD – PlayStation 3, Xbox 360
  • Assassin’s Creed Revelations – PC
  • Ghost Recon Future Soldier – PC
  • Heroes of Might and Magic VI – PC
  • NCIS – PC
  • R.U.S.E – PC
  • Splinter Cell: Conviction – XBox 360
  • Trials Evolution – PC

Kaynak: TechRadar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...