Tgrt Haber

Uçaklarda yeni dönem: Uzaydan internet bağlantısı olacak! İşte tarih

20 Ekim 2022 10:34 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 10:35
Uçaklarda yeni dönem: Uzaydan internet bağlantısı olacak! İşte tarih

Elon Musk'ın yüksek hızlı internet sunan Starlink hizmeti, gemi ve evlerin yanı sıra artık uçaklarda da yer alacak. SpaceX, ilk detayları açıkladı.

Elon Musk'ın şirketlerinden SpaceX​, geliştirdiği ve yörüngeye gönderdiği Starlink uydularıyla uzaydan internet hizmeti sunuyor. Şu anda dünyanın pek çok kesiminde kullanılabilen internet, son olarak Ukrayna​ ve İran​ için de aktif edilmişti.

SpaceX, başlangıçta sadece iletişimin sınırlı olduğu yerlerde kullanılmak üzere geliştirdiği Starlink'in, kapsama alanını her geçen gün genişletiyor. Yakın zamanda uzay interneti teknelere gelirken, bu kez de uçaklara geleceği açıklandı.

STARLINK, UÇAKLARA GELİYOR

SpaceX'in internet sitesinde ''Starlink Aviation'' adlı yeni bir hizmet eklendi. 2021'de planlandığı söylenen hizmetin, 2023 itibariyle başlaması bekleniyor. 

Uzay internetinin uçaklar için ilk dönemde şirketlere epey maliyetli olması bekleniyor. Özel uçaklar için ayda 12.500-25.000 dolar arasında olması beklenen internetin, tek seferde ise 150.000 dolarlık bir donanım maliyetinin olacağı söyleniyor. Uçaklarına Starlink eklemek isteyenler ise, gelecek başlayacak teslimatlar için şimdiden rezervasyon yapabilir.

Uçaklarda yeni dönem: Uzaydan internet bağlantısı olacak! İşte tarih

Şirketin açıklamasına göre Starlink, saatte yüzlerce mil hızla seyahat eden uçakta bile 350Mbps'ye kadar hız sağlayabilecek. Bu sayede video ve oyunlar da kesintiye uğramadan zaman geçirebilmek mümkün olacak. İşte SpaceX'in uçaklar için yaptığı açıklama:

  ''Starlink, her uçağa 350 Mbps'ye kadar veri göndererek tüm yolcuların aynı anda akış özellikli internete erişmesini sağlar. 20 ms'ye kadar düşük gecikme süresiyle yolcular, görüntülü aramalar, çevrim içi oyunlar, sanal özel ağlar ve diğer yüksek veri hızı etkinlikleri dahil olmak üzere daha önce uçuşta işlevsel olmayan etkinliklere katılabilirler.''

Kaynak: BGR

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...