Tgrt Haber

Uçmak için gün sayıyor: Muharip Uçak 'Kaan' Türkiye yüzyılını değiştirecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
03 Kasım 2023 23:02 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 23:04
Uçmak için gün sayıyor: Muharip Uçak 'Kaan' Türkiye yüzyılını değiştirecek

Bayraktar TB3 adım adım Mavi Vatan'a ilerlerken gözler bu kez de Milli Muharip Uçak'a çevrildi. TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 'Türkiye yüzyılını değiştirecek' diyerek KAAN için önemli açıklamalarda bulundu.

Savunma Sanayi'de adım adım ilerleyen Türkiye, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yeni SİHA​'sı milli ve yerli Bayraktar TB3​'ü başarıyla uçurdu. İlk uçuşun ardından ikinci uçuş da başarıyla tamamlandı ve artık Mavi Vatan için geri sayım başladı.

Bununla birlikte merakla beklenen ve savaşın seyrini değiştirecek Milli Muharip Uçak KAAN​ da ilk uçuşu için gün sayıyor. TUSAŞ​ Genel Müdürü Temel Kotil​, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında uçuşunu gerçekleştirecek KAAN için önemli açıklamalarda bulundu.

KAAN, TÜRKİYE YÜZYILINA DAMGA VURACAK

Trthaber.com.tr'nin aktardığına göre Kotil, Bartın Üniversitesi'nin Kutlubey Yerleşkesi konferans salonundaki "6. Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğinin ödül töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli teknoloji geliştirme projelerinden milli muharip uçak KAAN'ın çok başka bir şey ve ülkenin stratejik aseti olduğunu söyledi.

Uçmak için gün sayıyor: Muharip Uçak 'Kaan' Türkiye yüzyılını değiştirecek

Savunmada bir şeyin "stratejik aset" olduğunda onun yerine başka bir şey konulamayacağını, strateji olan bir şeyin yüzde 100 milli olması gerektiğini ifade eden Kotil, "Bir şey stratejikse kimseye selam durmadan, istediğini yapacaksın ve istediğin kişiye satacaksın.

Bunun orijinali bu. Bunun motoru ve bir sorun olduğunda pilotun kendisini kurtarması için fırlatma koltuğu var. Bu ikisi yurt dışından. Gerisi yerli ve milli. TR bize motor sözünü verdi, bunun da motorunu verecek, fırlatma koltuğunu da biz yapıyoruz, yüzde yüz yerli." dedi.

Diğer yandan bir savunma sisteminin  stratejik bir asetse onun yüzde yüz Türkiye'de yerli olması gerektiğini belirten Kotil, "Türkiye'de yabancı şirket de olabilir. Şimdi yerli ve milli bir kavram var ya, hissedarlarının Türk vatandaşları olması gerekiyor. KAAN, Türkiye yüzyılını değiştirecektir, şimdi uçurmaya çalışıyoruz. Sayın bakanımız 'İkinci yüzyılın ikinci aylarında uçacak' dedi, inşallah biz de o gayretteyiz, uçacak. Bütün dünyanın ne olduğunu görmesi için uçması gerekiyor. Çok yakınız ona. bütün testleri yapılıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...