Tgrt Haber

Ücretli abonelik de işe yaramadı! Elon Musk, Twitter’dan yüzde 50’den fazla zarar etti! İşte Twitter’ın güncel değeri

27 Mart 2023 17:11 - Güncelleme : 27 Mart 2023 17:15
Ücretli abonelik de işe yaramadı! Elon Musk, Twitter’dan yüzde 50’den fazla zarar etti! İşte Twitter’ın güncel değeri

Geçtiğimiz yıl Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk’ın attığı bir e-Posta basına sızdı. Twitter’ın yeni değeri ortaya çıkarken; mali tablonun pek de parlak olmadığı öğrenildi. İşte detaylar…

Dünyaca ünlü iş insanı olan Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda Twitter’ı alarak, daha özgür bir platform yapma isteği olduğunu dile getirmişti. Twitter’ın satışa çıkmasının ardından uzunca bir pazarlık süreci geçiren Elon Musk, sonunda isteğine kavuştu ve Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Ancak Elon Musk, hedeflerini gerçekleştirmek için bambaşka yollar deneyince, Twitter’ın düşüşü de kaçınılmaz oldu.

Twitter’ı satın alırken, özgür bir platform vaadi veren Elon Musk’ın vaatlerinin aksine, satın alımın ardından raporlarla sabit olmakla birlikte, Twitter’da trol hesapların sayısı arttı. Kullanıcılarını kaybetmeye başlamış olan Twitter’da son olarak aylık 8 dolar bedelinde ücretli abonelik devreye alındı. Beklediği ilgiyi göremeyen Elon Musk, Twitter​ çalışanlarına attığı e-Postada Twitter’ın güncel değerini açıkladı. İşte Twitter’ın güncel değeri…

TWITTER’DA DEĞER KAYBI BAŞLADI

The New York Times’ın haberine göre, Elon Musk tarafından çalışanlara atıldığı iddia edilen e-Posta, Twitter’ın mali sorunlarını ortaya çıkardı. Mavi tık olarak da bilinen onaylanmış hesapların 8 dolar karşılığında sağlanması kamuoyunda yankı uyandırmış, tepkilere yol açmış ve pek çok ünlü isim Twitter kullanmayı bırakacağını açıklamıştı. Bunun üzerine değer kaybetmeye başlayan Twitter’ın mali açıdan istikrarsız olduğu öğrenildi. Aynı iddialara göre, yeni bir hisse senedi tazminat programını duyurmak üzere çalışanlara e-Posta gönderen Elon Musk, Twitter’ın şu anda yaklaşık 20 milyar dolar değerinde olduğunu ifade etti. Bu da Elon Musk’ın yüzde 50’den fazla zararı olduğu anlamına geliyor.

TWITTER İÇİN YENİ ÖNLEMLER ALINDI

Twitter’ın mali açıdan istikrarsız bir durumda olduğu için radikal kararlar almak ve iflastan kaçınmak gerektiğini yer aldığı e-Postada Elon Musk, “Twitter hızla yeniden şekilleniyor” ifadesini kullandı. Bu nedenle Twitter’ın “bir ters start-up” olabileceğini bildiren Elon Musk, doğru yönetim ile Twitter’ın 250 milyar dolara kadar çıkabileceğine inandığını söyledi. Bunun için yeni hisse senedi tazminat programı kapsamında, e-Postada; Elon Musk’ın şirketi satın almak için kullandığı holdingi X Corporation’dan hisse senedi alarak, 20 milyar dolarlık değerleme kapsamında artış sağlanabileceği detayları yar aldı. Ayrıca, Elon Musk’ın çalışanların her altı ayda bir hisse senedi satmasına izin vermeyi planladığı da söylentiler arasında.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...