Tgrt Haber

Ukrayna-Rusya savaşında dikkat çeken detay: 140 yıllık silahla savunuyorlar, işte Maxim tüfeğinin öne çıkan özellikleri!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 17:35 - Güncelleme : 22 Mart 2023 17:41

Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden savaşta son teknoloji silahlar öne çıktı. Ancak Ukrayna, buna rağmen bir asırdan fazladır var olan 140 yıllık Maxim M1910’u hâlâ kullanmaya devam ediyor. Peki bu tüfek ne işe yarıyor?

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin üzerinden bir yıldan fazla süre geçti. Savaş iki taraf için henüz bitmezken, ilk kez süpersonik füzeler, drone’lar ve hava savunma sistemlerinin kullanıldığı görüldü.

Ancak bu kadar teknolojinin olduğu bir muharebede asırlık Maxim tüfeği de halen kullanılıyor. Ukrayna​ askeri, özellikle Bakhmutşehrini korumak için Maxim M1910 tüfeğinin büyük öneme sahip olduğunu vurguluyor.

SALDIRILARA MAXİM M1910 İLE KARŞILIK VERİLİYOR

Bakhmut'un savunucu askerleri, güçlendirilmiş top pozisyonunda, 140 yıl önce icat edilen makineli tüfek ile şehri koruyor. Savaşın ikonik silahlarından biri haline gelen bu M1910, daha önce 1. Dünya Savaşı, Rusya​ İç Savaşı ve 2. Dünya Savaşı'nda da kullanıldı.

BBC’ye konuşan Ukrayna askerleri, M1910 tüfeğinin yalnızca büyük saldırılarda kullanıldığını söylüyor. Hemen hemen her hafta kullanıldığı belirtilen silah, halen iş görüyor ve savaşın seyrini değiştiriyor. 

https://twitter.com/CalibreObscura/status/1632454588782505988

İlk olarak 1884'te icat edilen bu tüfek, tarihe geçen ilk tam otomatik makinalı tüfekti. Çarlık Rusya'sında seri üretilen M1910 kayış beslemeli ve su ile beslendiği için sürekli aşırı ısınmadan ateş edebiliyor.

Bu tür güvenilirlik, bir asker yerleşik bir pozisyondayken ve piyadelerden gelen ağır bir saldırıyı savuştururken önemli rol oynuyor. Özellikle Bakhmut’un savunmasında da bir asırdan fazladır var olan bu silah öne çıkıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...