Tgrt Haber

Unity, oyun fiyatlarında artışa yol açacak politikasından vazgeçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget, IGN
18 Eylül 2023 12:22 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 12:22
Unity, oyun fiyatlarında artışa yol açacak politikasından vazgeçti

Popüler oyun motoru Unity, yeni fiyatlandırma politikasına gelen çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından geri adım attı. Oyunlardan indirme başına ekstra ücret talep edeceği yeni sistemini değiştireceğini açıkladı.

Oyun motoru Unity, son 12 ayda 200 bin dolar gelir elde eden ve 200 bin kurulum miktarını aşan oyunlardan indirme başına 20 cent ekstra ücret alacağı yeni sisteminden vazgeçtiğini duyurdu.

Oyun geliştiricilerinden gelen tepkilerin ardından şirket geri adım attı. Unity'nin sosyal medya hesabı X'ten yapılan açıklamada, "Salı günü duyurduğumuz çalışma süreci ücreti politikasının yol açtığı kafa karışıklığı ve endişesi için özür dileriz." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Sizleri dinliyoruz. Ekip üyelerimizle, topluluğumuzla, müşterilerimizle ve ortaklarımızla konuşuyoruz. Ve politikamızda değişiklikler yapacağız. Birkaç gün içinde bir güncelleme paylaşacağız. Dürüst ve eleştirel geri bildiriminiz için teşekkür ederiz."

https://twitter.com/unity/status/1703547752205218265

İLK KURULUMLAR İÇİN ÜCRET ALACAK

Unity yeni politikasını ilk duyurduğunda gelen eleştiriler, özellikle küçük ölçekli oyun stüdyolarına ve geliştirici ekiplere büyük bir maliyet yükü bindireceği yönünde oldu.

Şirket çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından, yalnızca ilk oyun kurulumlarını dikkate alacağını, Xbox Game Pass gibi abonelik hizmetleri aracılığıyla yapılan yüklemelerden geliştiricileri sorumlu tutmayacağını ve oyun demolarının indirme oranını dahil etmeyeceğini açıkladı.

Ancak oyun geliştiricilerinin öfkesi hala geçerliliğini koruyor. Steam'deki popüler hayatta kalma oyunlarından Rust'un başındaki isim Newman, kararın yürürlüğe girmesi halinde, serinin devamı olacak Rust 2'nin kesinlikle bir Unity oyunu olmayacağını açıkladı.

Unity müşterilerinin yüzde 90'ının bu değişiklikten etkilenmeyeceğini iddia etse de, oyun geliştiricilerine göre söz konusu kararı, "şirketi iflasa götürebilecek kadar" tehlikeli.

Kaynak: Engadget, IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...