Tgrt Haber

Ünlü Apple analisti, ilk haftada en çok satan iPhone 15 modelini açıkladı: Bu yıl rekor kırabilir!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2023 11:46 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 11:49
Ünlü Apple analisti, ilk haftada en çok satan iPhone 15 modelini açıkladı: Bu yıl rekor kırabilir!

Apple’ın yeni iPhone’ları kısa süre önce dünyanın dört bir yanında satışa çıktı. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo ise ilk hafta için satış raporlarını paylaştı. En çok hangi model satıyor?

Akıllı telefon pazarının en çok satan modelleri uzun yıllarca iPhone​ oldu. Dünyanın dört bir yanında geniş kitlelere ulaşan Apple​, son olarak iPhone 14 serisinde de en çok satan modelin sahibi oldu. Peki iPhone 15’de satışlar ne durumda?

Kısa süre önce iPhone 15​ serisi, dünyada tüm resmi mağazalarda satışa sunuldu. Bazı ülkelerde AVM’lerde izdiham yaşanırken, aslında bu duruma yıllardır aşina olunduğu söylenebilir. Satışlara gelecek olursak dört modelin arasında ilk hafta en çok satan telefon belli oldu.

İPHONE 15 PRO MAX​, DİĞERLERİNDEN DAHA ÇOK SATIYOR

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 15, iPhone 15 Pro modellerinin satışı beklenenden düşük seyretti. Bunun da fiyatın düşürülmemesinden kaynaklandığı söyleniyor. Diğer yandan iPhone 15 Plus modelinin satışları için Apple’ın beklentileri var. Dolayısıyla bu model ileride serinin en çok satanları arasında olabilir. 

Ancak iPhone 15 Pro Max modeline ilgi bir hayli fazla. İlk hafta olmasına rağmen dört model arasında en çok iPhone 15 Pro Max’in sattığı bildirildi. Daha önce de iPhone 14 Pro Max’ın 26 milyonun üzerinde genel bir satış gerçekleştirdiği kaydedilmişti. 

Apple’ın bu yıl da iPhone 15 Pro Max’ten beklentileri fazla. Öyle ki şirketin 35 milyon iPhone 15 Pro Max satma gibi bir hedefi olduğu söyleniyor. 

Öte yandan Kuo,, iPhone ilk satış sonuçları anketini göz önünde bulundurarak, Apple'ın bu yıl dördüncü çeyrekte iPhone gelirinin ve kârının beklenenden daha iyi olacağını öngördüğünü ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...