Tgrt Haber

Ünlü kılıf üreticisi, iPhone 15'in yeni özelliğini bir kez daha sızdırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
12 Eylül 2023 11:38 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 11:38
Ünlü kılıf üreticisi, iPhone 15'in yeni özelliğini bir kez daha sızdırdı

Apple'ın iPhone 15 serisini tanıtacağı ürün lansmanı etkinliğine 10 saatten az bir zaman kalırken, dünyaca ünlü kılıf ve aksesuar üreticisi Spigen'den Apple'ın ilk defa tanıtacağı bir özelliği sızdıran bir paylaşım geldi.

ABD merkezli kılıf ve aksesuar üreticisi Spigen, Apple​'ın iPhone 15​ serisini tanıtacağı etkinliğine saatler kala, yeni akıllı telefon modellerinin şimdiye kadar pek çok kez sızdırılan "eylem tuşu" özelliğine atıfta bulundu.

iPhone'ların sol tarafında, ses açma ve kısma tuşunun üstünde bulunan "sessize al / sesi aç" anahtarının, iPhone 15 Pro'da "eylem tuşu" olarak adlandırılan fiziksel bir düğmeye dönüşmesi bekleniyor. Daha önce sızdırılan birtakım görseller de, Apple'ın bu özelliğe geçiş yapacağını destekler nitelikteydi.

iPhone akıllı telefonları için ürettiği dayanıklı kılıflarıyla tanınan Spigen de, sosyal medya hesabı X'ten yapılan bir paylaşımda "something's different (bir şeyler farklı)" notunu ekleyerek, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in sol tarafında konumlandırılması beklenen eylem tuşunun kesinleştiğini ima etti.

https://twitter.com/SpigenWorld/status/1701219179217424525

EYLEM TUŞU NE İŞE YARIYOR?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre, 9 farklı fonksiyona sahip olması beklenen eylem tuşu kullanıcıların isteklerine göre özelleştirilebilir bir yapıda olacak.

Eylem tuşunun işlevleri şu şekilde olması bekleniyor:

  • Erişilebilirlik: Kullanıcıların VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch ve daha fazlası gibi çeşitli erişilebilirlik özelliklerine erişmesine izin verir.
  • Kısayollar: ‌Bu seçenek Apple Watch Ultra‌'da olduğu gibi kullanıcıların mesaj göndermek, oynatma listesi oynatmak veya akıllı ev cihazlarını kontrol etmek gibi Kısayollar uygulamasından indirdikleri veya oluşturdukları herhangi bir kısayolu çalıştırmalarına izin verir.
  • Sessiz Mod: Anahtarın mevcut "iPhone" modellerinde nasıl çalıştığına benzer şekilde kullanıcıların zil sesini ve uyarıları sessize almasına veya açacak şekilde sessiz modunu açıp kapatmasına olanak tanır.
  • Kamera: Kullanıcıların Kamera uygulamasını başlatmasına ve/veya Eylem düğmesine bir kez basarak fotoğraf veya video çekmesine olanak tanır.
  • El Feneri: Kullanıcıların cihazın arkasındaki el fenerini açmasına veya kapatmasına izin verir.
  • Odak: Kullanıcıların bir Odak modunu etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına izin verir.
  • Büyüteç: Kullanıcıların Büyüteç uygulamasını etkinleştirerek küçük metin veya nesneleri yakınlaştırmak için "iPhone" kamerasını büyüteç olarak kullanmalarına izin verir.
  • Çeviri: Kullanıcıların Çeviri uygulamasını başlatmasına ve Eylem düğmesine tek bir dokunuşla bir konuşma veya metin çevirisi başlatmasına izin verebilir.
  • Sesli Notlar: Kullanıcıların Sesli Notlar uygulamasıyla sesli not kaydetmeye başlamasını veya kaydını durdurmasını sağlar.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...