Tgrt Haber

Ürdün’de TikTok yasağı

16 Aralık 2022 20:32 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 20:35
Ürdün’de TikTok yasağı

Video ve canlı yayın yapılmasını sağlayan sosyal medya devi TikTok, son zamanlarda nefret ve sabotaj gibi görüntülerle de birçok devleti karşı tedbir almaya itiyor. Ürdün'de şiddeti teşvik eden paylaşımlardan dolayı TikTok'a geçici erişim engeli getirildi.

TikTok’ta paylaşılan içerikler aileleri, çocukları olumsuz olarak etkilerken, güvenlik​ ve mahremiyet konularında da devletler uygulamaya karşı tavır almayı sürdürüyor. Tiktok’ta sadece mahremiyet değil, protesto görüntüleri ve şiddet​ olayları da yer alıyor. Ürdün​'de, şiddeti teşvik eden paylaşımlar nedeniyle sosyal medya platformu Tik Tok'un geçici olarak erişiminin engellendiği belirtildi.

Ülkede, petrol fiyatlarının yükselmesiyle yaşanan gösteriler ve şiddet olaylarının ardından Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Birimi tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

SİBER SUÇLAR DEVREDE

Siber Suçlar Biriminin, sosyal medyada, özellikle nefret, sabotaj, güvenlik güçlerine ve kamu malına saldırı ve yol kapatmayı teşvik eden paylaşımları takip ettiği ifade edildi.

Söz konusu suçları işleyenlerin yargıya sevk edileceğinin aktarıldığı açıklamada, "TikTok'un, kullanıcılar tarafından şiddet eylemlerinin yayımlanması ve kaos çağrıları yapılmasına ses çıkarmadığı ve bu nedenle geçici olarak erişiminin engellendiği" kaydedildi.

GÜVENLİK GÜCÜ TAKVİYESİ

Öte yandan Ürdün İçişleri Bakanı Mazin el-Feraye ile Emniyet Genel Müdürü Ubeydullah el-Muayta ve hükümet sözcüsü Faysal Şubul, başkent Amman'daki bakanlık binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Feraye, dün yaşananların ardından güvenlik önlemlerini artıracaklarını ve bu tür eylemlerin yaşandığı bölgelere güvenlik gücü takviye edeceklerini söyledi.

Hiç kimsenin, gösterileri ve "barışçıl" ifade özgürlüğünü suistimal etmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Feraye, "Gösterinin şiddete dönüşmesi, kamu malına ve devletin güvenliğine zarar verilmesi kabul edilemez." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Muayta ise ülke genelindeki şiddet olaylarında 49 emniyet mensubunun yaralandığı, emniyete ait 70 aracın da zarar gördüğü bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...