Tgrt Haber

'Üretim hattında uyuyacağız': Elon Musk'ın yeni Tesla'sı devrim niteliğinde olacak! Üretim tarihi açıklandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
25 Ocak 2024 09:48 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 09:49
'Üretim hattında uyuyacağız': Elon Musk'ın yeni Tesla'sı devrim niteliğinde olacak! Üretim tarihi açıklandı

Elon Musk'ın elektrikli otomobil markası Tesla, yeni model için kolları sıvadı. Yakın zamanda açıklamalarda bulunan Musk, 'üretim hattında uyuyacağız' diyerek zorlu bir yola gireceklerini söyledi.

Elektrikli otomobil​ pazarının lider isimlerinden Tesla​, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında farklı model araçlarıyla rekabet ediyor. 

Geçtiğimiz yıl dünyada en çok satılan elektrikli otomobil markası Tesla olurken, gözler yeni modellere çevrildi. Yeni Tesla modeller için meraklı bekleyiş sürerken, Elon Musk​ kısa süre önce bazı önemli açıklamalarda bulundu.

ÜRETİM​ 2025'TE BAŞLAYACAK

Bu yılki satışlarında keskin bir yavaşlama olacağını belirten Elon Musk, Tesla'nın yeni neisl elektrikli araçlarının üretimi için de tarih verdi.

Musk'a göre yeni nesil Tesla otomobiller, 2025 yılının ikinci çeyreğinde Teksas​ fabrikasında üretiime  başlayacak. Daha da önemlisi Musk, yeni modellerin devrim niteliğin olacağını söylüyor. 

Üretimi artırmanın zor olacağının altını çizen ünlü milyarder, yeni Tesla'lar için ''muazzam miktarda, devrim niteliğinde üretim teknolojisi'' gerekceğini ifade etti.  Öte yandan Musk, sözlerine şöyle devam etti:

''Zamanlama konusunda genellikle iyimserim. Ancak mevcut programımız, 2025'in sonuna doğru, ikinci yarıda üretime başlayacağımızı gösteriyor.'' 

Yeni modelin ilk kez üretileceği Teksas fabrikasına atıfta bulunan Musk, "Neredeyse üretim hattında uyuyor olacağız" dedi. Bunu Meksika ve Kuzey Amerika dışındaki başka bir tesisin takip edeceğini ve buna bu yılın sonlarında karar verileceğinin de altını çizdi.

Kaynak: reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...