Tgrt Haber

Uygulamalarda erişim sorunu: Microsoft hizmetleri çöktü; Teams, Microsoft 365'e girilemiyor

20 Nisan 2023 19:55 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 20:02
Uygulamalarda erişim sorunu: Microsoft hizmetleri çöktü; Teams, Microsoft 365'e girilemiyor

Microsoft hizmetlerinde erişim sorunu. Son birkaç saattir Microsoft Teams başta olmak üzere tüm Microsoft uygulamaları çöktü. Peki çökmenin nedeni ne? İşte son durum!

Son dakika... Kullanıcılardan gelen raporlara göre Microsoft​ hizmetlerine birkaç saattir erişim sorunu yaşanıyor. 

Söz konusu kesintinin Microsoft 365'ten kaynaklı olduğu bildirildi. Microsoft Teams'in yanı sıra, Exchange Online, SharePoint Online, Yammer Enterprise, Planner ve diğer hizmetlere erişim sağlanamıyor.

MİCROSOFT HİZMETLERİ ÇÖKTÜ MÜ?

Raporlara göre, müşteriler hesaplarında oturum açmaya çalışırken sorun yaşıyor ve hizmetlere girdiğinde hiçbir şekilde açılmıyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan kesintiye ilişkin Microsoft'tan açıklama gecikmedi.

Teknoloji devi resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu açıklamalara yer verdi:

"Microsoft 365 Online uygulamaları ve Teams yönetim merkezi ile ilgili erişim sorunlarını araştırıyoruz. Daha fazla bilgi, Microsoft 544150 yönetim merkezindeki OO365 altında bulunabilir.''

"Kullanıcılar zaman zaman Microsoft 365'teki web uygulamalarını görüntüleyemeyebilir veya bunlara erişemeyebilir. Temel nedeni yalıtmak ve bir düzeltme planı geliştirmek için hizmet izleme telemetrisini gözden geçiriyoruz."

SORUNUN NEDENİ BELLİ OLDU

Microsoft tarafından yönetim merkezinde sağlanan en son güncelleştirmelere göre, devre dışı bırakma, kabul edilebilir performans eşiklerinin altında performans gösteren ve zaman aşımı özel durumlarına yol açan önbelleğe alma altyapısından kaynaklı sorun yaşandığı, bu nedenle de hizmetlere erişim sağlanamadığı bildirildi.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...