Tgrt Haber

Uykuya dalamayanlara LG'den pratik çözüm: Bu kulaklık kullanıcıları büyük dertten kurtaracak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: LG Electronics
03 Ocak 2023 12:48 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 12:51
Uykuya dalamayanlara LG'den pratik çözüm: Bu kulaklık kullanıcıları büyük dertten kurtaracak

CES 2023 kapsamında yeni teknolojik ürünlerini sergileyen LG, uykuya dalma sorunu yaşayan kullanıcılar için geliştirdiği kablosuz kulaklığını sergiledi.

2023'e girerken teknoloji devleri, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023 kapsamında yeni ürünlerini tanıttı.

Samsung​ dikkat çeken beyaz eşyalarını sergilerken, LG ise uykuya dalma problemi yaşayan kullanıcılar için yeni nesil kablosuz kulaklığını tanıttı.

BU KULAKLIK SAYESİNDE DAHA RAHAT UYUYABİLMEK MÜMKÜN

2022'nin sonunda birbirinden farklı teknolojik ürünlerini sergileyen LG, 2023'te de CES 2023 kapsamında faydalı bir ürününü daha sergiledi.

LG Electronics, beyin dalgası teknolojisinden kullanarak insanların rahat bir şekilde uyumasına yardımcı olan kablosuz kulaklık​ geliştirdi.

Uyku problemi yaşayan insanlar için geliştirilen kulaklık için LG, SleepWave isimli bağımsız bir şirket ile çalıştı. SleepWave bu kulaklıkta Breeze adlı teknolojisini kullanırken, uyku verilerini gerçek zamanlı olarak analiz edip daha iyi uyku düzeni önerisinde bulunuyor.

Kulaklığın çalışma şekli de oldukça kolay. Uyurken takılması amaçlanan yeni nesil kablosuz kulaklık, değişen beyin dalgası tabanlı senkronize sesler çalarken, ses frekanslarındaki farkı beynin gerektirdiği  0.5-3 Hertz'e getirerek derin uykuya geçişi destekleyen beyin dalgalarını indüklüyor.

EEG sensörü kullanarak kullanıcının uyku durumunu kontrol eden Breeze, mevcut duruma göre en iyi uyku düzeyini de oluşturuyor. 

Sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor. Kulaklık anyı zamanda ASMR'yi tetikleyen beyin dalgası ayarları 80 yerleşik sesin yanı sıra, YouTube'daki müzik ve videolara görede senkronize sağlıyor. 

Geliştirilen teknolojiye ilişkin LG ise, "Örneğin, günde 20.000 adımdan fazla yürümek gibi yüksek aktivitenin olduğu günlerde, Breeze, kullanıcıları fiziksel yorgunluktan kurtulmaya yardımcı olduğu bilinen derin bir uyku durumuna girmeye yönlendiriyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: LG Electronics

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...