Tgrt Haber

Uzay'a erişimde bir adım daha! Yerli roket başarılı fırlatıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2023 20:05 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 21:03

Türkiye Uzay'a erişim kapsamında üst düzey çalışmalarını sürdürüyor. Savunma Sanayii, Roketsan tarafından yerli, milli ve özgür olarak geliştirilen sonda roketinin başarılı fırlatma testinin gerçekleştiğini duyurdu. .

Türk savunma sanayiinde önemli projelere imza atan Roketsan​ tarafından ileri mühendislik teknolojileri ile geliştirilen sonda roketi, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ay’a gönderilecek insansız uzay aracında kullanılması planlanan hibrit motor teknolojisi ile geliştirilen Sonda Roket Sisteminin (SORS) uçuşlu testleri başarıyla tamamlanmıştı.

TEST BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Savunma Sanayii resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimizle geliştirilen sonda roketimiz, İğneada​'dan başarıyla fırlatıldı. Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak Roketsan tarafından geliştirilen roketimizin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun." ifadelerin kullanıldı.

ROKETSAN tarafından üretilen sonda roketi fırlatıldı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil12 Ağustos 2023 22:40

Ne uzayı biz ay sonunu getiremiyoruz.hangi para ile uzaya çıkılacak

Sonraki Haber Yükleniyor...